Diumenge, 7 de agost de 2011 | 12:24
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La Casa Blanca qualifica d'error "sorprenent" la decisió de Standard & Poor's de rebaixar la nota del deute d'EUA

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Preocupació sobre el dèficit
La Casa Blanca qualifica d'error "sorprenent" la decisió de Standard & Poor's de rebaixar la nota del deute d'EUA
Economia 07/08/2011 09:22
L'assessor econòmic de la Casa Blanca Gene Sperling ha criticat la decisió de l'agència de qualificació crediticia Standard & Poor's de rebaixar de categoria el deute d'Estats Units, fins ara amb nota AAA+, a causa de la preocupació sobre el dèficit públic, malgrat l'acord aconseguit aquesta setmana pel president, Barack Obama, i legisladors demòcrates i republicans. "La magnitud del seu error és sorprenent", ha dit Sperling. 
sperling
Sperling ha assenyalat que la rebaixa de la nota del deute sobirà d'Estats Units per part de l'agència crediticia malgrat haver comès un error de dos bilions de dòlars (1,4 bilions d'euros) en les seves projeccions fiscals és "sorprenent".

"La magnitud del seu error, combinada amb la seva disposició a canviar simplement el focus i assenyalar que porten raó en el seu comunicat de premsa, una vegada que es va indicar l'existència d'un error, va ser sorprenent", ha afirmat Sperling.

"Sembla que la institució ha començat amb una conclusió i ha donat forma a alguns arguments perquè s'ajustin a ella", ha postil·lat l'assessor econòmic.

Un pla que es queda curt

"La rebaixa reflecteix la nostra opinió que el pla de consolidació fiscal que van pactar recentment el Congrés i l'Administració es queda curt respecte al que, segons el nostre punt de vista, serà necessari per estabilitzar les dinàmiques de deute del Govern a mitjà termini", va argumentar S&P en un comunicat.

L'agència considera "negativa" la seva última revisió, la qual cosa avança que és possible una altra rebaixa en un termini d'entre 12 i 18 mesos.

El passat 14 de juliol Standard & Poor's va posar en revisió la qualificació del deute sobirà per temor al fet que el Congrés no pogués bregar adequadament amb el dèficit, situat en 1,4 bilions de dòlars, o 980.000 milions d'euros. Això equival a un 9 per cent del PIB i suposa un dels dèficits més alts des de la Segona Guerra Mundial.

Per la seva banda, Moody's va confirmar aquesta setmana la categoria AAA+ per al deute nord-americà. A la fi de mes es pronunciarà la tercera gran agència internacional de qualificació, Fitch Ratings.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1