Quico Sallés | Actualitzat el 06/08/2011 a les 23:59h

Ridao contra un friqui

Sovint cal fer memòria. La memòria és una mena de gran cementiri on els enterrats s'aixequen com a zombis per donar pel sac amb fruïció els seus enterradors. Així que, sense gaire esforç, faig memòria d'una conversa amb un membre del politburó sortint d'Esquerra i que ha tingut l'habilitat de mantenir-se en el politburó entrant dirigit pel William Wallace del Baix Llobregat.

Amb una cigarreta i un cafè sobre la taula em comentava, amb certa tristor, quan Joan Ridao titllava de friquis els impulsors de les consultes i als membres de l'executiva que les defensaven. "Em deia friqui, tio, per donar suport a les consultes!", em recordava amb vehemència fa uns mesos.

De fet, la confessió no era cap sorpresa. Només dos dies després que Puigcercós fos escollit candidat a presidir a la Generalitat des del Santuari de Núria, Ridao parava els peus al de Ripoll en les seves intencions de prometre consultes sobiranistes de cara les eleccions al Parlament.

Així que a ulls de Ridao -l'home que té el mateix magnetisme personal que un radiador, lloat per sinistres espanyols i amb un ús tan prolífic de les metàfores que si es descuida acabarà metaforitzant-se ell mateix- Alfred Bosch és un friqui amb tota regla. Ara bé, a la vista de la magnitud de la tragèdia que viu aquest país el friquisme és la millor solució. Més val un friqui que es cregui això de la independència que un català assenyat que perdi el temps fent veure que fa entendre a Espanya que Catalunya és una nació. Frikis al poder!

Navega per les etiquetes

ercjoan ridao.eralfred bosch

COMENTARIS

+1
-0
...
eloi, 07/08/2011 a les 16:33
Així m'agrada, que t'hagis fixat en l'errada. Per cert, aprofito per dir-te que en el cas del periodista em referia a que escriu amb el cul, no gramaticalment, sinó en la seva expressió literaria.
Salut i adeu.
+0
-1
Per cert
Josep Fourier, 07/08/2011 a les 15:54
Estupideses amb una sola essa.

Pompeu
+0
-1
Femení és
Josep Fourier, 07/08/2011 a les 15:53
Evidentment que és femení i el meu error en aquest cas (que no pas sempre) ha estat tipogràfic. D'aquests en fem tots, com el teu 'soc', potser la manca de pronom a 'aprendre' ja és més greu. El que volia dir però és que no es pot criticar la llengua d'altri quan la pròpia no es perfecta i la nostra, company, esta força lluny de ser-ho. Per cert, jo tampoc he fet mai una sola classe de català. Salut.
+1
-1
Friki i ple d'odi
Anònim, 07/08/2011 a les 15:28
"Sinistres espanyols". No vull ni imaginar com bramarien aquest senyor i els seus coreligionaris si algun "periodista" fatxa de Madrid escrivís en algun article seu "sinistres catalans". Però és que, per molt fatxes i anticatalans que siguin, no arriben al nivell d'odi ètnic que aquí ja ha acabat per ser habitual i fins i tot políticament correcte.
+2
-0
estupidesses
eloi, 07/08/2011 a les 15:16
Josep Fourier: jo no vaig tenir la sort d'estudiar en català con l'articulista i (segurament) com tu, vaig haver d'aprendre pel meu compte. A banda, ell és periodista i ho ha de demostrar amb el seu llenguatge. Ah!, per cert, "arracada" no serà un mot femení, Pompeu Fabra...?

(per cert, soc militant d'Esquerra Republicana de Catalunya)
+3
-3
Eloi, quin arracada!
Josep Fourier, 07/08/2011 a les 14:15
"Hi ha que estudiar més"? Talòs! No saps escriure i t'atreveixes a donar lliçons? Tu si que hauries d'estudiar una mica, catanyol!
+3
-2
Hi ha que estudiar més
eloi, 07/08/2011 a les 14:03
Jo, lliurement, opino que l'autor (?) d'aquest article és un friki. Escriu fatal, deixa entreveure sospites sense donar noms, tot és un "sembla ser"... Xicot, si vols fer de periodista (ofici ja prou denigrant), estudia una mica més. Ah!, i jo no vaig d'"anónim", dono el meu nom.
+9
-1
Si algú ha fet minoritària Esquerra, aquest és en Ridao (i companyia)
@LarssonRaco, 07/08/2011 a les 12:33
"fatxes i catalans": si algú ha fet minoritària Esquerra, aquest és en Ridao (i companyia). Per sota d'ICV a les catalanes i fora dels ajuntaments de Girona, Tarragona, Lleida, Mataró, Sant Cugat... un èxit, oi?
+9
-1
Talp
Anònim, 07/08/2011 a les 12:09
A Ridao l'han defensat, cosa mai vista en cap altre partit, en Duran y Lérida, Joan Ferran el de la crosta, Albert Rivera de Ciudadanos, ahir a LV Francesc de Carreras catedràtic i fundador de Ciudadanos...

Qui es Ridao? Es el talp del CNI a Esquerra? Potser per això a Madrid sabien on era Carod el dia de Perpinyà?

I si ell es el talp, els que l'hi donen suport també ho deuen ser, no?.
+17
-1
Talp
Anònim, 07/08/2011 a les 12:06
A Ridao l'han defensat, cosa mai vista en cap altre partit, en Duran y Lérida, Joan Ferran el de la crosta, Albert Rivera de Ciudadanos, ahir a LV Francesc de Carreras catedràtic i fundador de Ciudadanos...

Qui es Ridao? Es el talp del CNI a Esquerra? Potser per això a Madrid sabien on era Carod el dia de Perpinyà?

I si ell es el talp, els que l'hi donen suport també ho deuen ser, no?.
+9
-1
aquest se'n va
pepepillo, 07/08/2011 a les 12:00
No dubteu que en Ridao és dels que estripa el carnet i se'n va si no li surt la jugada....El saber sortir-se'n diu molt de la persona i estic segur que Ridao actuarà així cosa que diu molt poc de la seva persona. Posaria la mà al foc
+16
-1
En Ridao?? A les piranyes.
Fèlix The Cat, 07/08/2011 a les 11:51
Al qui ha escrit el post de "fatxes i catalans" (vaja, al fel·lador del Sr. Ridao) caldrà recordar-li que aquest personatge (en Ridao) a qui ell té per "un polític molt preparat" és el mateix senyor que encara no fa ni dos mesos defensava una coalició electoral amb els excomunistes d'Iniciativa. Sense que ningú el pressionés i sense que s'hagués punxat res estrany ni s'hagués fumat herbes no-permeses. Si d'això en diem "un polític preparat" ... no vull ni pensar com són els que no estan preparats. Una cosa sí que l'haig de reconèixer: Mai he vist ningú córrer tant depressa com en Ridao pels passadissos del congrés de Madrid a l'hora d'aprovar uns pressupostos del PSOE. Us en recordeu?? Imatges impressionants. Tot un sprinter!! Suplicant al personal del congrés que li deixessin retirar les esmenes. Preparació física no n'hi falta, efectivament. Ni l'Usain Bolt ni el Carl Lewis l'haguessin atrapat! El llamp d'Esquerra!! Com corre el paio quan toca donar suport al PSOE!! La gent catalanista es queixa (amb raó) d'en Duran Lleida ... però en Ridao no és gaire diferent. És el cavall de Troia de l'espanyolisme a Esquerra. Té dos carnets, un d'Esquerra i un altre del "Centro Nacional de Inteligencia" CNI.
+2
-0
Misèries.
Redondo, 07/08/2011 a les 11:49
És trist veure amb quina gent ens hem d'enfrontar: racistes; però les lloances dels autoproclamats enemics dels catalans com a nacionals no espanyols i Catalunya-com-a-nació envers Ridao tenen un fonament ètnic: els agrada Ridao per la dada biogràfica que els seus pares són andalusos, i res més. No són misèries?
+8
-2
Comentaris
Josep Fourier, 07/08/2011 a les 11:36
Si als periodistes no els escull ningú, el periodisme pot ser 'ademocràtic' és a dir que no segueix les lleis de la democràcia, 'antidemocràtic' vol dir que està *en contra* de la democràcia.

L'anònim de les 01:55 (amagat pels lectors) critica sense saber si qui li va fer la confidència li va donar permís per a publicar-la. En general i per experiència pròpia us aconsello que no feu *mai* una confidència a un periodista si no voleu que es publiqui.

Crec que defensar en Ridao és defensar l'esperit poltronaire i venut que els ha dut on són hores d'ara. No sóc d'ERC però tenen totes les meves simpaties i espero que el proper congrés faci la neteja que tant necessiten.
+11
-1
Duran i Ridao, homes d'Estat
@LarssonRaco, 07/08/2011 a les 11:33
Repeat: exacte, en Ridao (com en Duran) són homes d'Estat... d'Estat ESPANYOL.
+2
-9
repeat
ANDALUZ, 07/08/2011 a les 11:26
torno a repetir, en la resta de l'estat, parlo dels ciutadans, no s'entén, no es coneix que diguis que sou nacio.
fa falta mes pedagogia per a les persones sense cultura (i amb cultura), de la realitat historica i cultural catalana.
ridau és un bon home d'estat.
+9
-20
fatxes i catalans
Anònim, 07/08/2011 a les 11:09
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+5
-1
Periodistes
Rural, 07/08/2011 a les 09:49
Els periodistes massas vegades son discrtes per po de perdre la feina ho afabori al personatge.
Si hara en Quico Selles ha volgut fer public un comentati den Ridao,amb sembla molt be ,de lo contrari en Ridao continuaria enganyannos, amb la seba molt bona elocuencia.
+17
-1
Enrotllades i desenrotllades
Anònim, 07/08/2011 a les 09:33
A veure, és veritat, que en Ridao, és un magnífic orador parlamentariament parlant. Però,de que ens serveix si el seu discurs es per a regalar les oïdes dels espanyols, i no per a defensar Catalunya?. Per això, més val un diputat com l'Alfred Bosch, que potser no serà tant brillant orador, (no ho sabém, o pot ser si), però que de ben segur es "batrà el coure" per Catalunya Estat.
+2
-2
Comentaris
Anònim, 07/08/2011 a les 09:08
Els periodistes utilitzen els comentaris que reben en privat, sempre que no identifiquin el nom de qui els ha fet. Això és molt normal en tots els diaris del món. La discreció absoluta s'aplica si qui parla demana off the record. Si no, tot comentari és un punt de vista que el periodista te tota la llibertat de comentar, repeteixo, sense donar el nom de qui l'ha fet.
+19
-2
Ni en broma
Araki, 07/08/2011 a les 05:21
Sallés, és de primer de política que la batalla més important per començar a guanyar una guerra és el llenguatge. És precisament aquest fet el que fa que un estament antidemocràtic com la premsa, en el sentit que als periodistes no els escull ningú, té tant de poder.

Hauria estat bé que fessis aquest mateix article per explicar que ara mateix a Catalunya els frikis, els marginals, són els que defensen les opcions polítiques de Ridao: integració a Espanya i front d'esquerres.

De forma més general, per definició és friki aquell que està d'acord amb que els seus fills tinguin menys oportunitats pel sol fet de ser catalans. És de friki estar en contra de fer referèndums, sobre el que sigui, però encara molt més sobre la llibertat del teu propi país.

En Bosch, els demòcrates, no som pas frikis. Som els normals.

Per tant, ni en broma no cal fer-los el joc, als frikis de debò.
+18
-1
Quico al poder
Anònim, 07/08/2011 a les 03:45
Quico:
Tus editoriales siempre me parecieron buenas, por inteligentes.
La de hoy las supera todas.
Si alguien aún dudaba de Ridao, diste en el clavo.
No se si Bosch es bueno. Pero como mínimo es evidente que se declara sin rubor independentista.
+4
-18
impressionant
Anònim, 07/08/2011 a les 01:55
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+28
-1
de pet al PSOE
Anònim, 07/08/2011 a les 01:19
El Ridao ha fet prou punts aquestos annys per guanyarse el carnet del PSOE.
+31
-1
El alfred li dona 1000 voltes al ridao!!!
Anònim, 07/08/2011 a les 00:28
aquest ridao haurà d'anar-sen cap a casa per que el seu xollo ja esta completament esgotat!!!
+31
-1
el ridao que es retiri
Anònim, 07/08/2011 a les 00:26
un personatge aixi no el vol ningu ni els del PSOE au cap a casa a pasar gana com tothom!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: