Dilluns, 8 de agost de 2011 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

Duran ja no amaga la seva intenció de ser ministre de Rajoy

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Al líder d'Unió no li agraden les majories absolutes
Duran ja no amaga la seva intenció de ser ministre de Rajoy
08/08/2011 11:51
9duren-seu-ciu
El líder de CiU al Congrés i candidat a les eleccions generals, Josep Antoni Duran, s'ha mostrat contrari a les majories absolutes i ha deixat entreoberta la possibilitat d'ocupar una cartera ministerial en cas que el PP necessiti el seu suport per governar.
Duran, en ser preguntat sobre si podria ser ministre en un futur govern del PP, ha recordat que sempre ha defensat que el catalanisme polític pugui participar al Govern d'Espanya, encara que desconeix si en la propera legislatura "es donaran les circumstàncies".

Ha recordat que entre les peticions que podria fer CiU al PP en un futur pacte no està l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya, perquè ara tenen altres prioritats.

No li agraden les majories absolutes

Duran ha assegurat que no li agraden les majories absolutes, tampoc a Catalunya ni tan sols quan les ha tingut la federació, malgrat que durant la campanya de les últimes catalanes el seu partit la va demanar.

En una entrevista de la Cope recollida per Europa Press, Duran ha asseverat que "com a partit és molt grat tenir majoria absoluta", però creu que aquestes majories no són bones per a la societat i la política, que ha de basar-se principalment en el diàleg i buscar punts d'acord.

"M'atreveixo a dir que no són bones ni per al propi partit que les ostenta", ha afegit, una cosa que, al seu judici, demostra la història recent de la democràcia espanyola.

Aquestes declaracions contrasten amb les del seu company de partit, Josep Maria Vila d'Abadal, qui en els dies previs a les eleccions autonòmiques de Catalunya, fa menys d'un any, es va pronunciar en un míting davant d'Artur Mas a favor que els ciutadans atorguessin la majoria absoluta al seu líder, per així constituir "un govern de Catalunya per als catalans, un govern fet per catalans"

Sobre la data de les eleccions generals, ha reiterat que creu "correcte" convocar-les el 20 de novembre sempre que s'aprofiti el mes de setembre per aprovar reformes econòmiques que considera indispensables: la negociació col·lectiva, l'impuls de polítiques actives i el crèdit per a les empreses.

No obstant això, ha advertit: "Si anem a estar de braços creuats esperant el 20-N no té sentit".

Debat electoral

Per a Duran, el normal seria que el debat electoral anés entre el PSOE, el PP i CiU perquè, segons el líder democristià, els nacionalistes catalans seran "imprescindibles".

"No té sentit que siguem imprescindibles durant quatre anys i desapareguem durant els 15 dies de campanya electoral", ha indicat.

Preguntat sobre si això significa excloure a IU del debat, que té més vots encara que menys diputats, Duren ha assegurat que quan proposa la seva presència en el debat no està excloent a altres forces polítiques.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1