Dilluns, 8 de agost de 2011 | 12:32
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Més de 100 detinguts en la segona jornada de disturbis a Londres

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Les protestes s'estenen a l'est i sud de la ciutat
Més de 100 detinguts en la segona jornada de disturbis a Londres
08/08/2011 10:09
Disturbis de Londres
Agències.- Scotland Yard ha afirmat aquest dilluns que hi ha més de cent detinguts per la segona jornada de disturbis registrats en el nord, el sud i l'est de Londres, en els quals han resultat ferits nou oficials de Policia, que se sumen als 29 ferits el dia anterior, segons ha informat la cadena de televisió britànica Sky News.
La Policia Metropolitana ha descrit els disturbis i actes vandàlics registrats des de la nit del dissabte a la capital britànica com una sèrie d'actes "criminals". La comandant d'Scotland Yard Christine Jones ha advertit a més de que s'estan produint saquejos en diversos districtes de la capital.

"Això és una situació desafiadora, amb petits focus de violència, saquejos i desordres en un determinat nombre de districtes. Els oficials estan impressionats per l'atroç nivell de violència contra ells", ha afirmat la cap policial.

Jones ha explicat que nou oficials de Policia han resultat ferits en els disturbis d'aquesta nit, que s'afegeixen als 26 lesionats la jornada anterior. "No tolerarem aquesta vergonyosa violència. La investigació continua per portar a aquests criminals davant la justícia", ha subratllat.

"Jo, al costat de la majoria dels londinencs, condemno aquesta criminalitat sense sentit. No té cap objectiu i només provoca destrucció de la convivència i les comunitats", ha conclòs.

Els disturbis i el vandalisme s'estenen a l'est i el sud de Londres

Els disturbis s'han estès en la matinada del dilluns a l'est i el sud de la capital, segons ha informat la cadena de televisió britànica Sky News. Així, el districte de Brixton s'ha vist aconseguit en les últimes hores per assaltants que han atacat diverses tendes per portar-se objectes i aliments.

La brigada de Bombers londinenc ha confirmat que un total de sis unitats han estat enviades a Brixton Road per intentar controlar un foc en una botiga en aquest carrer. Es creu que l'establiment afectat per les flames és un Foot Locker. Així mateix, altres tendes haurien estat atacades.

Un resident en Brixton ha afirmat que hi ha "centenars de persones caminant pel carrer amb caixes plenes d'objectes robats". A més, ha agregat que hi ha "crits i helicòpters de Policia, però no hi ha agents desplegats".

Altres àrees afectades pels disturbis inclouen Walthamstow Central, Chingford i Leyton, on mútiples tendes han estat atacades i assaltades per robar dins d'elles. A més, la Policia ha informat de la detenció de diverses persones en Chingford Mount després de l'assalt a una tenda per diversos joves.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1