Dilluns, 8 de agost de 2011 | 12:36
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Que no li prenguin el pèl

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'OCU adverteix dels falsos tractaments anticaiguda de cabell
Que no li prenguin el pèl
02/08/2011 17:37
9calvicie
L'OCU ha denunciat la proliferació de diversos tractaments anticaiguda que afirmen ser eficaços contra l'alopècia androgènica. Al seu judici, productes com ara xampús, locions, butllofes, o noves tècniques com l'ozonoteràpia, el làser, etc. són fórmules ineficaces que no han demostrat de forma rigorosa una acció anticaiguda.
A Espanya, el 40% dels homes de 40 anys sofreix alopècia androgènica, el tipus d'alopècia més comuna. És de tipus hereditari, irreversible i progressiva, començant en les temples, seguint per la coronilla i deixant el cuir cabellut completament buidat. El problema té difícil solució: un fol·licle miniaturitzat no té marxa enrere i és difícil contenir la seva involució.

Malgrat això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) denuncia que al mercat existeixen productes cosmètics (molts dels quals es venen en farmàcies per accentuar els seus pretesos efectes), suplements vitamínics, i noves tècniques la publicitat de les quals promet frenar la caiguda del cabell. No obstant això, les evidències científiques disponibles conclouen que la seva fiabilitat és escassa, quan no inexistent.

No existeix cap fórmula cosmètica que hagi demostrat de forma rigorosa una acció anticaiguda, com anuncien diverses marques de xampú. Tampoc els suplements dietètics o herbacis han demostrat major utilitat, sobretot entre persones amb un estat de salut normal que no presenten manques específiques d'algun nutrient. Finalment, per a l'OCU, les últimes "innovacions" anunciades per clíniques estètiques o centres capil·lars (sessions d'ozonoteràpia, estimulació per massatges o per làser) poden aconseguir preus molt elevats sense que cap efecte provat compensi ni remotament la inversió.

Segons el parer de l'OCU, solament dos fàrmacs (finasterida i minoxidil) tenen efectes demostrats contra l'alopècia, encara que aquests efectes desapareixen al temps d'abandonar el seu ús. La finasterida (Propecia és el medicament més conegut) triga sis mesos a aconseguir efectes visibles a un cost d'uns 650€ a l'any i, com tot medicament té efectes adversos (disfunció eréctil, disminució de la líbido). El minoxidil triga dos mesos a causar efectes visibles i el seu preu ronda els 50€ (per a un tractament de quatre mesos).

Per tant, l'OCU conclou que, ara com ara, la principal alternativa contra l'alopècia passa pel trasplantament capil·lar, si bé es tracta d'una intervenció lenta, molt costosa (uns 6.000€) i no eximeix de riscos com foliculitis, infeccions i hemorràgies postoperatorias.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1