Dilluns, 8 de agost de 2011 | 12:26
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Seguretat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pere Nieto Diaz
Seguretat
Pere Nieto
01/08/2011 09:36
Durant els darrers temps CIU i els mitjans de comunicació que volien un canvi conservador a la ciutat de Barcelona van anar fent una campanya de “gota malaia” per desmuntar el mite de Barcelona com una ciutat ideal per viure. És evident que una de les feines de l’oposició és detectar aquells problemes que té la ciutat i exigir-ne solucions o bé plantejar-se com alternativa. El problema és quan et passes de frenada. Un dia parlaré de com això també ho podem parlar a nivell de neteja, però avui em referiré a la seguretat.

És evident que Barcelona té problemes de seguretat, en algunes zones aquests problemes podem dir que són importants. Però també és cert que el nivell de seguretat de la nostra ciutat és força alt si el comparem amb moltes ciutats equiparables i que a més hi ha molta inseguretat de baixa intensitat (furts, petits robatoris ...) i no tanta inseguretat que afecti a la integritat de les persones. També és cert que la greu crisi econòmica provoca un augment del nombre de delictes, sobretot si no es posa com a prioritat les polítiques d’atenció a les persones i sobretot en els sectors amb major vulnerabilitat. Per tant problemes de seguretat existeixen, però convertir aquest tema en un punt clau de la denúncia sobre la ciutat i exagerant la situació no ajuda a ningú.

Ara CIU està al govern de Barcelona i de Catalunya i per tant té totes les competències en matèria de seguretat i resulta que la sensació d’inseguretat a Barcelona ha augmentat el darrer any a la nostra ciutat força per damunt de la mitjana. No parlem de dades objectives del nombre de delictes i faltes, si no de la percepció que té la gent, un concepte que és barreja de la realitat i del que ens volen vendre. I a CIU ara això li preocupa molt. Podrien dir que són dades que en la seva gairebé totalitat pertanyen al període de govern d’esquerres als dos costats de la plaça Sant Jaume, però en el fons saben que el problema de la percepció costa molt de canviar. Molts dels que van crear una sensació de major inseguretat de la real, ara gestionen la realitat i no saben com fer-ho per canviar la mentida que ells mateixos van crear. Campanyes com l’increment de la vigilància al metro poden ajudar i millorar les dades en alguns àmbits, però la seguretat és molt més complexa que això. Per molt bona feina que puguin fer els cossos de seguretat, això no és resol tan sols amb mesures policials.

Avui la nostra ciutat pateix problemes de seguretat però sobretot té percepció i imatge d’insegura. CIU és en part responsable i ara ho ha de resoldre. Ho van fer servir com a eina electoral i ara han guanyat. Però ja se sap que qui al cel escup ...
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1