Dimarts, 9 de agost de 2011 | 12:37
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Nova vaga en els aeroports, el 18 i 26 d'agost

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El personal de terra protestarà per l'incompliment del seu conveni
Nova vaga en els aeroports, el 18 i 26 d'agost
08/08/2011 17:33
Avió embarcant en l'aeroport
Els sindicats CCOO, UGT i USO han convocat una vaga en el sector d'assistència en terra o 'handling' en els aeroports espanyols per als propers 18 i 26 d'agost. Concretament, les aturades seran de 24 hores per a ambdues jornades de vaga, i donaran començament a les 00.00 hores i fins a les 24.00 hores.
Les organitzacions sindicals precisen en una nota conjunta que la vaga es convoca "en totes les empreses i entitats de treballadors del sector, una de les activitats de la qual, encara que fos compartida amb una altra o unes altres i no sigui la principal, consisteixi en la prestació de serveis de 'handling', ja sigui en propi ('autohandling'), ja sigui a tercers".

Entre els motius de la convocatòria, els sindicats nomenen "el reiterat incompliment del conveni del sector del 'handling' per part de l'empresa WFS i altres operadors". CCOO, UGT i USO també denuncien "l'activitat permissiva del Ministeri de Foment a través d'AENA i AENA Aeroports".

En aquest sentit, han criticat la política economicista del departament dirigit per José Blanco en relació amb les concessions de 'handling' i 'autohandling', que es tradueix a l'excés "de llicències i Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO)".

Reunió aquest dimarts amb la patronal per pactar serveis mínims

La patronal del sector de serveis de terra o 'handling' es reunirà aquest dimarts amb els sindicats per arribar a un acord sobre els serveis mínims dels aturs.

Fonts de l'Associació d'empreses de Serveis d'Assistència en Terra en Aeroports (Aseata) han explicat a Europa Press que si no arriben a un acord, s'enviarà aquesta qüestió al Ministeri de Foment per fixar aquests serveis mínims.

La patronal ha declinat pronunciar-se sobre el suport a la convocatòria de vaga, encara que s'ha mostrat a favor que "es compleixi el conveni" per al sector, al·ludint als presumptes incompliments realitzats per l'empresa de 'handling' de càrrega WFS, que opera en l'aeroport de Barcelona-El Prat.

"Atempta contra el conveni i no és la primera vegada que ho fa", han recalcat les mateixes fonts, que han reconegut que la convocatòria de vaga en aquestes dates vacacionals li ve malament al sector.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1