Dimarts, 9 de agost de 2011 | 12:35
Vostè es troba a: Inici > Política >

Obama: els problemes econòmics d'Europa estan afectant a EUA

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president nord-americà va parlar per telefono amb Zapatero
Obama: els problemes econòmics d'Europa estan afectant a EUA
09/08/2011 09:21
9obama-casa-blanca
El president d'Estats Units, Barack Obama, ha assegurat que els problemes econòmics que sofreix Europa estan afectant a Estats Units. "Quan tens problemes a Europa, i a Espanya, a Itàlia i a Grècia, aquests problemes arriben a les nostres costes", ha assenyalat.
Poc abans, Obama ha parlat per telèfon amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, amb qui ha coincidit en la necessitat d'accelerar els acords de l'Eurogrupo del passat 21 de juliol i reforçar l'aposta pel projecte de l'euro.

En la seva intervenció davant una fundació demòcrata, Obama ha assenyalat que va heretar bona part dels problemes de deute públic quan va arribar a la Casa Blanca, després de guanyar les eleccions de novembre de 2008. "Tenim un greu problema en termes de deute i dèficit, i molts d'ells els vaig heretar", han estat les seves paraules. A més ha reblat que la crisi financera no va fer sinó agreujar aquesta situació.

Referent a això ha recordat que el sector privat porta 17 mesos consecutius creant ocupació, els beneficis corporatius augmenten i els mercats crediticis s'han estabilitzat durant el seu mandat. "El que és absolutament cert, fins i tot abans d'aquests últims dos dies al mercat borsari, és que la recuperació no està ocorrent prou ràpid", ha admès.

Els legisladors demòcrates i republicans i el propi Obama van aconseguir fa una setmana aconseguir un acord sobre el deute nacional, però això no ha servit per calmar els mercats financers atès que l'agència crediticia Standard & Poor's va decidir el divendres rebaixar la nota d'Estats Units.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1