Dimarts, 9 de agost de 2011 | 12:36
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Retallades sanitàries per a després de l'estiu

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Corporació de Salut del Maresme presenta un ERO temporal per 952 treballadors
Retallades sanitàries per a després de l'estiu
08/08/2011 17:45
Hospital comarcal de la Selva, Blanes
La Corporació de Salut del Maresme i La Selva, que gestiona els hospitals comarcals de Calella i Blanes, entre altres centres sanitaris de la zona, ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà de forma temporal a 952 empleats, 857 en forma de reducció de jornada i 95 en suspensió d'ocupació durant quatre mesos fins a final d'any.
Així ho ha confirmat a Europa Press el delegat de CCOO Gustau López, que ha explicat que la mitjana de reducció de jornada que afectarà a la majoria de treballadors -dels 1.500 que treballen en la corporació- se situarà entorn del 19 per cent.

L'ERO, que s'aplicaria des de setembre fins a desembre, també preveu el tancament dels centres durant set dies laborables, la qual cosa implica que no s'oferiran serveis de consultes externes ni ambulatoris, i això afectarà a 729 persones, ha explicat López, que ha lamentat la "impossibilitat" d'assumir aquesta mesura.

A més, per 2012 la corporació planteja suspendre el contracte durant un any de 95 treballadors, la qual cosa deixaria sense treballat a gairebé un centenar d'empleats en aquest període.

En declaracions a Europa Press, el director de Planificació de la Corporació, Xavier Conill, ha recordat que actualment s'obre un període de diàleg de 15 dies per aconseguir un acord amb mediació del Govern amb el qual s'ha mostrat esperançat.

Conill, que ha evitat oferir una xifra concreta, ha assegurat que la reducció de la jornada afectaria a "treballadors que no realitzen una atenció continuada per garantir la qualitat assistencial".

D'entrada, la vigència de l'ERO es planteja fins al 31 de desembre, encara que això dependrà de les xifres de finançament del Servei Català de la Salut (CatSalut) per a l'any que ve, ha explicat el directiu de la Corporació.

En declaracions a Europa Press, el delegat sindical de CCOO Josep Garcia s'ha mostrat "optimista" pel que fa a la possibilitat d'aconseguir un acord amb la direcció en els propers 15 dies, i ha celebrat que els quatre comitès d'empresa dels centres afectats treballin units.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1