Dimarts, 9 de agost de 2011 | 12:38
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Trichet confirma la compra de deute però insta a aplicar les reformes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El BCE seguirà acudint als mercats secundaris
Trichet confirma la compra de deute però insta a aplicar les reformes
09/08/2011 10:40
9Jean Claude Trichet
El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean Claude Trichet, ha confirmat la intervenció de l'entitat als mercats secundaris de deute i ha assegurat que l'institut emissor seguirà comprant bons, encara que ha subratllat que aquestes mesures excepcionals no han de ser excusa per demorar l'aplicació de l'acordat el passat 21 de juliol pels líders europeu.
"Estem al mercat secundari", va reconèixer Trichet en una entrevista concedida a la cadena de ràdio francesa 'Europe 1', on va precisar que, no obstant això, l'entitat no comprarà deute directament als estats emissors. "Això no és el que hauríem de fer i no és el que podem fer", va dir.

Referent a això, el banquer francès reconeixia en declaracions a la cadena alemanya ZDF que el BCE va decidir "desviar-se" de la seva ortodòxia en reactivar aquest mecanisme d'intervenció als mercats secundaris de deute en observar que les seves decisions no havien estat interpretades adequadament.

D'altra banda, Trichet va instar als governs de l'eurozona a 'fer els seus deures' per engegar amb la major rapidesa possible les mesures acordades per l'Europgrup el passat 21 de juliol, entre les quals s'inclou la possibilitat que el fons de rescat (FEEF) compri deute dels països de la zona euro als mercats secundaris.

Així mateix, el màxim responsable de la política monetària de la zona euro va reiterar la seva exigència que els estats membres accelerin les mesures aprovades per reduir el dèficit i reafirmin el seu compromís amb el Pacte d'Estabilitat i Creixement.

D'altra banda, el banquer francès va admetre que "ens enfrontem a la crisi més greu des de la Segona Guerra Mundial" i fins i tot va advertir que "de no haver-se pres les mesures oportunes s'hagués convertit en la pitjor crisi des de la Primera Guerra Mundial".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1