Dimecres, 10 de agost de 2011 | 12:18
Vostè es troba a: Inici > Política >

CiU posa les seves condicions al PP per governar junts

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Demana que s'avali el concert i la normalització de l'Estatut
CiU posa les seves condicions al PP per governar junts
09/08/2011 18:39
9Marta Llorens i Lluis Corominas
Redacció/agencies.- Cada dia són més els acostaments entre el PP i CiU de cara al panorama parlamentari que ofereixi el proper 20N. Els populars esperen la majoria absoluta, però si no l'aconsegueixen, Convergència es presenta com el seu principal aliat. Ara com ara, ja coneixen les principals demandes dels nacionalistes catalans per recolzar a Rajoy.
Si aquest dilluns era Duran i Leida el que no negava la possibilitat que participi en un govern com a Ministre, aquest dimarts ha estat la seva mà dreta, la vicepresidenta d'UDC Marta Llorens, qui ha assegurat que CiU contemplaria entrar en un futur govern espanyol "sempre que vingués precedit de la consecució del concert econòmic i de la normalització de l'Estatut".

En roda de premsa, ha argumentat que això evidenciaria una millora de l'encaix entre Catalunya i Espanya, encara que s'ha mostrat molt escèptica amb aquesta possibilitat i ha sostingut que, ara com ara, "les coses semblen anar en una altra adreça".

"En els últims anys s'ha imposat el model d'una Espanya excloent", ha lamentat la dirigent democristiana, que ha esgrimit la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut com a paradigma de les relacions amb l'Estat.

Des de l'altre costat, el PP, ja s'estan emetent missatges amistosos i el discurs ha canviat molt respecte a l'oposició frontal a l'Estatut. Ara, fonts populars han assenyalat que estarien disposats a negociar un nou marc de finançament per a Catalunya -una cosa que el socialista Miquel Iceta ha recordat serà obligatori en 2013, segons l'Estatut- o al fet que les matricules catalanes portin el distintiu 'CAT'.

La federació ha presentat una enquesta interna per la qual CiU i PSC aconseguirien en les generals 16 diputats cadascun, un resultat que, en comparació de les de 2008, suposaria que els socialistes perdrien nou diputats i els nacionalistes guanyarien sis.
Paco
10/08/2011
Senyors de CIU i UDC, uff vaja liu de sigles, bé tot plegat sou els mateixos. A veure si m'aclaro, qualsevol nacionalisme, no és excloent?. Un altre, Espanya és prou rica per pagar-se el luxe de 18 governs? Apa, rumieu una mica, ara que esteu de vacances.
Marta
10/08/2011
Llastima que nomès interessi la "pela", podrien posar com a condició rectificar sobre la seva postura front l'estatut i tot el que tenen al constitucional
Marta
10/08/2011
Llastima que nomès interessi la "pela", podrien posar com a condició rectificar sobre la seva postura front l'estatut i tot el que tenen al constitucional
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1