Dimecres, 10 de agost de 2011 | 12:19
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

I si Anonymous compleix la seva amenaça?

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Aprèn com descarregar les teves dades de Facebook
I si Anonymous compleix la seva amenaça?
09/08/2011 17:27
Anonymous matant Facebook
EP.- Anonymous ha anunciat un atac contra Facebook per al proper 5 de novembre, amb l'objectiu de fer-la desaparèixer. Sens dubte la companyia de Mark Zuckerberg compta amb mitjans per protegir-se però el grup de 'hackers' ha demostrat ser capaç d'arribar molt lluny. Per què, i si són capaços?
Aquells que temin que la xarxa social pugui caure -o també aquells que vulguin prevenir un robatori del compte- poden descarregar totes les seves dades amb un parell de 'clics'. Es tracta d'una opció bastant visible i accessible però poc coneguda.

Per dur a terme la descàrrega de dades en un arxiu, l'usuari ha de dirigir-se al botó 'Compte' situat en la cantonada superior dreta de la finestra de Facebook. A continuació, s'obre un menú desplegable en el qual s'ha de seleccionar 'Configuració de compte'. La pantalla mostrarà per defecte el menú 'General', en el qual es pot editar el nom d'usuari, la contrasenya, l'idioma i les xarxes, així com els comptes vinculats i l'adreça de correu electrònic.

Sota aquest menú apareix l'opció 'Descarrega una còpia', que dirigeix a una altra finestra on s'explica amb més detalli aquesta funció. Facebook explica que l'arxiu de l'usuari conté qualsevol foto i vídeo que hagi compartit a la xarxa social, així com publicacions en el Mur, la llista d'amics, missatges i converses de xat. Les fotos d'amics, actualitzacions d'estat, així com comentaris que l'usuari hi hagi escrit en altres comptes, queden excloses de la descàrrega de dades.

La finestra afegeix un missatge d'advertiment, en el qual motiva a l'usuari a protegir la seva informació privada. "El seu arxiu de Facebook inclou informació personal important. Tingui això en compte abans d'enviar o carregar l'arxiu a qualsevol altre lloc", explica.

Una vegada que l'usuari fa 'clic' en el botó verd 'Descarregar', apareixerà el missatge 'Pendent...' mentre Facebook crea un arxiu amb totes les dades.

Després d'esperar una estona (el procés pot portar un parell d'hores, encara que l'arxiu resultant solament porti 30 fotos i ocupi 5 MB), Facebook envia un correu a l'usuari. Es tracta d'un enllaç que redirigeix a una finestra on l'usuari ha d'introduir de nou la seva contrasenya per procedir a descarregar l'arxiu. "Per protegir la teva informació, et demanarem que reingresis la teva contrasenya per confirmar que aquest és el teu compte", informa la xarxa social.

Una vegada confirmada la identitat es genera una finestra que permet la descàrrega d'un arxiu ZIP, on va comprimida tota la informació anteriorment esmentada. Les fotos estan contingudes en format JPEG i la resta de documents (Mur, missatges, llista d'amics...) són arxius HTML que adrecen a un servidor extern. Ara l'usuari pot fer el que cregui convenient per salvaguardar aquesta carpeta.

En aquest arxiu no apareixen fotografies d'altres contactes encara que l'usuari hagi estat etiquetat. Tampoc apareix cap tipus d'informació d'altres contactes ni tampoc cap tipus de comentari que s'hagi fet al llarg del temps que l'internauta hagi utilitzat Facebook.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1