Salvador Cot | Actualitzat el 08/08/2011 a les 22:59h

Socialisme mineral

Quan s'obrin les urnes, el dia 20 de novembre a les nou del matí, els ciutadans que vagin a votar PSC ho hauran de fer gràcies a la certesa de la fe, més que no pas amb el convenciment de la raó. En aquell moment, ja haurà passat un any sencer del daltabaix socialista a les eleccions al Parlament i, a dins del carrer Nicaragua, no s'haurà mogut ni un full de paper. S'hauran insinuat moltes expectatives, hi haurà hagut una pila de declaracions, un grapat de manifestos i la tira de sopars conspiratius, però el cas és que el PSC oferirà als electors la mateixa candidata, Carme Chacón, i el discurs de sempre: que ve la dreta. Socialisme mineral.

No serà aquest el cas d'ERC. El vell partit republicà està disposat a fer el debat imprescindible per oferir als seus votants -i, sobretot, exvotants- una estratègia de futur, encapçalada per cares noves i amb un discurs renovat. I això, assumint el risc que hi pot haver resistència de la vella guàrdia, la que encara es manté ancorada en els tripartits.

El cas és que el PSC continuarà perdent el temps, a causa de la dificultat de reformar una estructura tan vertical com és l'aparell d'un partit. Els electors independentistes, per contra, arribaran davant de les urnes amb plena consciència del que voten. I ERC batega.

COMENTARIS

+1
-0
La gran coalició
Josep Brâut, 10/08/2011 a les 14:57
A les eleccions a les corts espanyols, on malauradament hi ha el Poder de debò, l'eix nacional és més important que l'eix esquerra-dreta. És per això que cal una gran coalició independentista, on els independentistes de centre-dreta de Democràcia Catalana, els independentistes d'esquerres d'ERC, els independentistes d'extrema esquerra de la CUP facin una gran aliança, juntament amb l'independentisme transversal de SI i RCat.
Si volem, podem:
http://propostes-reflexions.blogspot.com/
+0
-1
Història
Anònima, 09/08/2011 a les 22:22
La història ja la coneixem, la història ja l'hem viscuda i amb l'història què sabem, ara és questió de mirar i construir un millor futur. Deixem-nos d'històries què no estem per més històries.
+2
-1
Perdre el temps i...
Anònima, 09/08/2011 a les 18:19
El PSOE de Catalunya perd el temps, sí, però sobretot també el fa perdre a Catalunya. Si l'objectiu del PSOE fos Catalunya i no el candidat a presidir el govern d'Espanya, ni perdria el temps com a partit ni el faria perdre al seu país (si fos Catalunya, com he dit).

Diagnòstic bastant exacte. No dic que ho sigui totalment, perquè per desgràcia el votant permanent i fidel del PSOE, aquest no falla; però del d'Esquerra... no crec que se'n pugui dir el mateix. El desori és massa visible i el que vol la gent (el votant) són resultats possibles, no pures quimeres.

Veig molt entusiasme per Junqueras, que comparteixo, però la situació del partit, fa prudents aquests filigranes Ridao - Bosch?
+3
-5
renovat?
Anònim, 09/08/2011 a les 17:59
Discurs renovat? parlant només d'independència? En el moment HISTÒRIC en què el Baix Llobregat i la MAJORIA del país ha quedat orfe de discurs d'esquerres (dic majoria perquè quan Catalunya vota amb un alt grau de participació sempre el PSC ha fet golejada), ERC torna a les trinxeres i al discurs de fa 20 anys....
La independència es guanya amb la majoria de l'àrea metropolitana o ja podeu anar plorant cada dia perquè mai dels mais es tindrà majoria.
Quin és el discurs socioeconòmic de Junqueras????
+6
-1
Si i No
Berta, 09/08/2011 a les 15:56
Estic d'acord en la part del comentari del Salvador sobre el PSC. Afegiria només que la dificultat del PSC per fer renovació es la ressaca del moltíssim poder que ha tingut i que molts dels que en van tenir, no poden perdre el que els quedi.
En quant a ERC tinc un dubte...malgrat ser de segona fila, qui dels nous dirigents d''ERC tret del propi Junqueres, no era abans direcció del partit????
+18
-4
Ni Chacón, ni Duran, ni Ridao.
Anna Mallol, 09/08/2011 a les 13:17
Anna Mallol Vallcanera (Tavernes de Valldigna)
De tots és sabut que CiU presentarà de candidat Duran, un espanyolista confés amb simpaties pel PP. L'única manera que CiU no es veja massa afectada electoralment amb aquest candidat és que ERC presente algú absolutament desgastat, pro-tripartit sense escletxes i obertament contrari a les consultes independentistes. Aquest candidat és Joan Ridao i la seva solvencia és contrastada: va passar de 8 diputats a 3.

+9
-22
Un poco de Historia (01:02)
Anònim, 09/08/2011 a les 11:02
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+20
-7
Si
Anònim, 09/08/2011 a les 09:35
Totalment d'acord amb l'article.
+12
-16
Jo ERC
Anònim, 09/08/2011 a les 09:09
Definitivament, sigui Bosch o Ridao, tornen a tenir el meu vot, aixo si que il•lusiona! :)
+22
-2
QUI TROBA AL PSC
REAGRUPAT, 09/08/2011 a les 08:38
PERÒ EXISTEIX UN P.S.C. O ÉS UNA FRANQUÍCIA DEL CENTRALISME D'ESQUERRES ?
+16
-11
Engrescador
Jan, 09/08/2011 a les 07:55
Aquesta nova ERC és engrescadora. Torno tenir ganas de votar.
+23
-2
adéu PSOE
Anònim, 09/08/2011 a les 03:11
El problema no és el temps que ells perdin, sinó el que ens fan perdre als catalans. I el temps per nosaltres representa degradació en els serveis sanitaris, educatius....
+9
-38
Un poco de Historia
Anònim, 09/08/2011 a les 01:02
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+44
-5
Els 25 paràsits de Catalunya a Madrid
Anònim, 09/08/2011 a les 00:22
El nom dels 25 diputats del PSC al Congres què NO defensen ni l'Estatut ni els interessos de Catalunya

El nom dels 25 diputats del PSC al Congres de Madrid, què
voten NO al Fons de competitivitat per Catalunya i
voten NO a l'oficialitat del català a Europa.

Román Ruiz, Sixte Moral,
Daniel Fernández, Montserrat Colldeforns,
Manel Mas, Isabel López,
Jordi Pedret, José Vicente,
Francesc Vallès, Antoni Ferré,
Teresa Cunillera, CARME CHACÓN,
Meritxell Cabezón, Meritxell Batet,
Joan Canongia, Joan Carles Corcuera,
Dolors Puig, Joan Ruiz,
Montserrat Palma, Àlex Sáez,
Juli Fernández, Fèlix Larrosa,
Esperança Esteve, Lourdes Muños i Lluïsa Lizarraga.
+27
-3
socialisme jurassic
Anònim, 08/08/2011 a les 23:54
Es igual tots els que voten PSC es van deixar el cervell a meitat dels 80 amb Felipe i companyia, si presentessin, per exemple, un sofa el votarien igual. A esquerra es faran coses, pero si no es fa una neteja a fons de tots els que han portat el partit al desastre no els fio ni cinc.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: