Q.S./Redacció | Actualitzat el 11/08/2011 a les 10:46h

Els joves catòlics prenen Vic

Aquest dijous arriben a la ciutat els primers dels cinc mil que participaran a la Jornada Mundial de la Joventut amb el Papa

Joves del Bisbat de Vic, en una foto de grup, preparats per participar en gairebé dues setmanes d'actes a Osona, Ripollés i Madrid. Foto: Bisbat de Vic  

Vic es prepara per viure el proper diumenge, 14 d'agost, l'acte central de l'acollida dels milers de joves participants en les Jornades Mundials de la Joventut (JMJ) amb el Papa Benet XVI, el proper 21 d'agost a Madrid. A les cinc de la tarda començarà a la Catedral una multitudinària vetlla de pregària, que espera reunir unes cinc mil persones, entre elles centenars de joves provinents d'estats com Austràlia, França, Mali, Polònia, Holanda o Itàlia. "Un acte sense precedents", segons mossèn Casamitjana, responsable de l'organització que ha mobilitzat centenars de voluntaris. Aquest dijous arriben els primers, procedents d'Alemanya.

La vetlla, presidida pel bisbe diocesà Romà Casanova, amb la presència d'altres bisbes i desenes de sacerdots, tindrà com a eix inicial el testimoni de diversos sants nascuts a la diòcesi de Vic: Sant Bernat Calbó, Sant Miquel dels Sants, Santa Joaquima de Vedruna, Sant Pere Almató, Sant Antoni Maria Claret i Sant Francesc Coll. Hi haurà una traducció simultània en diverses llengües per freqüències de ràdio. L'acte serà transmès en directe per el 9TV i el 9FM.

La part final de la vetlla serà de més recolliment, amb l'exposició solemne de l'Eucaristia i una meditació del bisbe. Finalment, es cantarà l'himne de les JMJ. Després a la plaça Major, se celebrarà un concert i un sopar popular.

Etsuro Sotoo, convidat de luxe

Etsuro Sotoo (Fukuoka, Japó 1953) és un personatge peculiar que es podrà sentir diumenge a la Catedral com a convidat de luxe. L'any 1978 va visitar Barcelona i va quedar impressionat per la Sagrada Família. Va demanar feina com picapedrer i, després de passar una prova, el van acceptar. Des de llavors treballa en la façana del Naixement, seguint les indicacions que va deixar Antoni Gaudí.

Entre d'altres escultures, ha realitzat les figures dels àngels músics, així com les cistelles de fruites que coronen els pinacles del temple. Sotoo, convertit al catolicisme als 37 anys, explicarà als joves com es va trobar ell mateix "a través de la fe".

Més informació de l’acollida, a la delegació de Joventut del Bisbat de Vic

Més informació de la Jornada Mundial de Joventut a Osona


Navega per les etiquetes

joventutBisbat de Vicreligió

Referències a Internet

Vic

COMENTARIS

+4
-10
Benvinguts
un creient, 11/08/2011 a les 15:25
la mes sincera benvinguda a tots aquets joves que de ben segur donarán un caire diferent al que ( i en tots els respectes)ens tenen acostumats quelcom minoría d´Osona.
+7
-3
segle XXI !!
Kebraxo, 11/08/2011 a les 16:46
Què feu, si déu no existeix.
+1
-1
...un caire diferent.....
Anònim, 11/08/2011 a les 19:49
Mare meva em fan més por que una reunió de zombis!!!! Com a minim aquests pensen per si mateixos i no pas una colla que els han rentat el cap!!!

Gent que creu amb fantasies, defensa politiques d'ultradreta, associacións mafioses(opus i cia),van en contra de drets socials,conta els preservatius,infundant ideies errònies del sida i altres malalties.... i un llarg etcetara....

Es gastaràn 50 milions d'euros!!!!! Amb la que ens cau!!!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La crisi afecta les vostres vacances?
      Vots emesos: 83
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: L’hemeroteca d’en Mandanga

L’hemeroteca d’en Mandanga

Les notícies més importants del futur immediat



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: