Divendres, 12 de agost de 2011 | 15:50
Vostè es troba a: Inici > Política >

Cameron manté els reforços a Londres el cap de setmana però descarta l'exèrcit

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern anglès compensarà als afectats pels disturbis
Cameron manté els reforços a Londres el cap de setmana però descarta l'exèrcit
11/08/2011 17:13
Policies anglesos a Londres
EP.- El primer ministre britànic, David Cameron, ha elogiat aquest dijous l'actuació de la Policia en els disturbis que ha viscut el país en els últims dies i ha descartat de moment el desplegament de l'Exèrcit per ajudar a contenir als esvalotadors i saquejadors
En la seva compareixença en la sessió extraordinària de la Cambra dels comuns, Cameron ha insistit que "res està fora de la taula" respecte a les tàctiques a emprar per contenir els disturbis, com l'ús de pilotes de goma, ja autoritzat, o canons d'aigua, que no veu "necessaris" ara com ara.

Quant al desplegament de soldats, ha coincidit amb la Policia en què ara no seria adequat, però no ho ha descartat en un futur. "És responsabilitat del Govern assegurar-se que es contempla qualsevol futura contingència, inclòs si hi ha labors que l'Exèrcit podria assumir per alliberar a més policies de la línia de front", ha indicat.

Així mateix, ha explicat que s'autoritzarà a la Policia a actuar per obligar a persones encaputxades o amb la cara coberta a descobrir-se si se sospita que han comès un delicte. Cameron ha assenyalat que el Govern també està estudiant amb la Policia, els serveis d'Intel·ligència i la indústria de telecomunicacions "si seria correcte impedir que la gent es comuniqui a través web i serveis (com les xarxes socials) quan sabem que estan planejant violència, desordre i delinqüència".

El primer ministre, que ha considerat que la mort del jove Mark Duggan per un tret de la Policia ha estat una "excusa" aprofitada per "bandes d'oportunistes", ha informat que els 10.000 agents de reforç desplegats a Londres es mantindran durant el cap de setmana.

Compensacions

En un altre ordre de coses, ha promès que totes les persones que han perdut els seus habitatges i els propietaris de negocis afectats rebran indemnitzacions fins i tot si no tenien un segur i ha explicat que el termini per sol·licitar les ajudes s'ampliarà dels catorze dies actuals a 42. Igualment ha anunciat un fons de 10 milions de lliures per ajudar als ajuntaments a netejar i retornar la normalitat a les zones afectades.

El 'premier' ha promès que els responsables dels saquejos i de la destrucció d'habitatges, negocis i cotxes "pagaran pel que han fet". "No hi haurà complacencia, no parem fins que aquesta violència sense sentit cessi", ha assegurat davant els parlamentaris, als quals ha explicat les mesures adoptades pel Govern de coalició per contenir l'ona de violència. Així, ha informat que s'ha detingut a més d'1.200 persones en tot el país --Scotland Yard parla de més 800 detinguts a Londres--.

L'oposició demana investigació independent

Per la seva banda, el capdavanter opositor, David Miliband, ha coincidit amb Cameron a elogiar l'actuació policia i en què no existeix cap "excusa" pel succeït. Així mateix, ha considerat que no és necessari desplegar a l'Exèrcit i ha defensat la necessitat de crear "una comissió independent" que analitzi l'ocorregut i "extregui lliçons".

No obstant això, Cameron no ha considerat necessària ara com ara aquesta investigació independent posat que la comissió d'Interior del Parlament ja està analitzant els disturbis, que van començar el dissabte en el districte londinenc de Tottenham i es van estendre en els dies successius a altres ciutats com Birmingham o Manchester, i ha de concloure primer el seu treball.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1