Q.S./Redacció | Actualitzat el 10/08/2011 a les 13:45h

Unnim redueix en un 8,7% el seu benefici aquest 2011

Registra uns resultats nets atribuïts de 25,4 MEUR. El pla de reestructuració de l'entitat, causa de la davallada respecte el 2010

El president de l'entitat Salvador Solei en una assemblea de l'entitat. Foto: Adrià Costa

El Grup Unnim, fruit de la fusió de les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu, ha tancat el primer semestre de 2011 amb uns resultats nets atribuïts de 25,4 milions d’euros, que suposa una reducció del 8,7% en relació a les xifres agregades de les tres caixes fusionades en data de 30 de juny de 2010. Uns beneficis que recullen l’impacte del cost de la reestructuració de l’entitat en compliment del Pla d’Integració de la fusió. Per aquest concepte, s’han aplicat uns costos extraordinaris de 59,1 milions d’euros, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

D’altra banda, aquest semestre s’ha signat amb les companyies Aegon i Reale la venda definitiva del 50% del negoci assegurador que restava pendent. Aquesta operació ha permès aflorar uns resultats de 34M€.

Durant el primer semestre de 2011 Unnim també s'ha comptabilitzat l’execució del seu Pla d’Integració que comporta elevats costos com a conseqüència de la reestructuració de la xarxa comercial i de la plantilla. Fins a 30 de juny de 2011, la xarxa s’ha reduït en 149 oficines.

376 treballadors menys

D’altra banda, a 30 de juny s’ha produït la sortida de 376 empleats, la gran majoria dels quals corresponen a l’aplicació de l’ERO acordat amb els sindicats i aprovat per la Generalitat de Catalunya. La sortida de la resta d’empleats excedents es preveu que es produeixi segons el calendari previst al Pla d’Integració.

Els resultats condicionats per la crisi econòmica

Segons l'entitat, l’evolució dels resultats de l’entitat està condicionada també per la crisi econòmica general, que comporta una feble demanda de crèdit en el conjunt del sector. Així, el marge d’interessos es veu afectat per la menor activitat creditícia, com també pels efectes que provoca en el marge la cartera d’immobles pendents de comercialitzar i dels actius dubtosos, que no generen rendiment, i la forta competitivitat que s’ha produït en la retribució dels dipòsits (que possiblement se suavitzi a partir del mes de juliol amb l’entrada en vigor de la nova normativa del Fons de Garantia de Dipòsits). D’aquesta manera, el marge d’interessos s’ha situat en 103,8 milions d’euros (-30,7%); el marge bàsic ha estat de 169,0 milions d’euros (-15%)i el marge brut ha quedat en 214 milions d’euros (-0,8%). Pel que fa a les despeses d’explotació, aquestes presenten una reducció interanual del 10,3% fruït fonamentalment de la rigurosa política de contenció de costos portada a terme per l’entitat.

Menys crèdit

Pel que fa al saldo de la inversió creditícia, a tancament de juny aquest suma 19.431 milions d’euros, un -6,6% inferior al de l’any 2010, com a conseqüència de la continuïtat de la baixa activitat econòmica i especialment l’estancament del sector immobiliari.

15.948 milions d’euros en dipòsits administrats de clients

Pel que fa al saldo total de dipòsits administrats de clients, aquesta xifra se situa en 15.948 milions d’euros (-0,3% interanual) a 30 de juny. Dels diferents epígrafs dels recursos aliens, destaquen els dipòsits a termini (9.059 milions) i els dipòsits a la vista (3.411 milions), que mantenen una situació molt estable en relació a l’any anterior. Cal remarcar l’important volum de recursos que Unnim gestiona en estalvi previsió, que és una de les especialitzacions de l’entitat en la seva política d’actuació de Banca de Proximitat. En finalitzar el primer semestre, la caixa presenta un saldo total de 2.488 milions d’euros en plans d’estalvi amb assegurança de vida, rendes vitalícies i plans de pensions.

Provisions per valor de 455 milions d’euros

En el mes de juny la ràtio de morositat sobre els actius en risc se situa en el 6,34%, per sobre de la ràtio de final de l'exercici (5,55%). En aquest sentit, cal indicar que l'entitat compta amb un fons de provisió d'insolvències de 455 milions d’euros que, si es consideren les garanties reals hipotecàries, equival a una cobertura dels deutors en mora del 112%.

Es manté el ritme de comercialització d’habitatges

La comercialització d’immobles de la cartera, que és una prioritat estratègica d’Unnim, continua creixent a bon ritme. Així, en finalitzar el primer semestre de l’any, s’han comercialitzat 791 habitatges per un import total de 209,9 milions d’euros.

Navega per les etiquetes

unnim

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La crisi afecta les vostres vacances?
      Vots emesos: 83
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: L’hemeroteca d’en Mandanga

L’hemeroteca d’en Mandanga

Les notícies més importants del futur immediat



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: