Dissabte, 13 de agost de 2011 | 14:40
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Vessament de petroli a les aigües d'Escòcia

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Shell assegura que l'abocament de la plataforma està controlat
Vessament de petroli a les aigües d'Escòcia
Societat 13/08/2011 08:29
La companyia petrolífera Shell ha assegurat que està treballant per detenir la fuita de cru en una de les seves plataformes localitzades en el mar del Nord, a 180 quilòmetres de la ciutat escocesa d'Aberdeen. Si bé Shell no ha especificat la quantitat de petroli filtrat al mar, sí ha confirmat que ha "contingut la fugida de forma significativa".
fugacrudo
Com a conseqüència, un dels pous de la plataforma Gannet ha estat clausurat, però la companyia petrolífera no ha aclarit tampoc si la producció s'ha vist reduïda. Davant la fugida, Shell ha dit haver enviat una embarcació per a la neteja de les àrees confrontants, així com un avió que controli l'àrea afectada.

En tot moment, a través un portaveu, l'empresa petrolífera ha mantingut que està "controlant" la fugida. "Hem desplegat un vehicle dirigit a distància per vigilar una filtració subterrània (...) localitzada a l'àrea", ha explicat. "Hem contingut la fugida de forma significativa i estem emprenent més mesures per aïllar l'esquerda".

El Departament d'Energia i Canvi Climàtic de Regne Unit, per la seva banda, ha manifestat que està en contacte amb Shell i que està investigant l'incident per les vies habituals. El portaveu d'aquest organisme ha subratllat que es tracta d'una "quantitat limitada de cru que pot haver-se expandit", citant a la pròpia empresa petrolífera, si bé les autoritats estan abordant aquest assumpte de manera seriosa.

Així mateix, un portaveu del Govern escocès ha assenyalat que les autoritats estan gestionant la situació i que mantindran informats als diversos ministeris implicats en aquest assumpte en coordinació amb la Marina escocesa i la pròpia Shell.

Senyal d'alarma

La directora de les campanyes del grup ecologista Amics de la Terra d'Escòcia, Julia Swann, ha insistit que "qualsevol fugida, per petita que sigui, ha de servir com un senyal d'alarma i emplaçar-nos a optar per una futura energia renovable i neta, abans que continuar invertint en el brut cru".

La plataforma Gannet ha produït diàriament un total de 13.500 barrils diaris entre gener i abril d'aquest any, segons ha informat la cadena britànica BBC.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1