Salvador Cot | Actualitzat el 11/08/2011 a les 23:59h

Qui estova un anglès?

La Gendarmeria francesa ha ofert assessorament a la policia britànica per tal d'ensenyar-los algunes tàctiques de manteniment de l'ordre públic. A França, els 13.000 agents de les Compagnies Républicaines de Sécurité (CRS) asseguren -sense gaires manies, per cert- el control del carrer, sigui quin sigui el nivell d'organització de la revolta. Són policies entrenats especialment per a la repressió, d'una forma semblant a la Brigada Mòbil dels Mossos.

A Londres, en canvi, el govern ha hagut de reunir els bobbies de la ciutat i rodalia, els ha donat un casc i una porra i els ha distribuït pels carrers. Per això en totes les imatges se'ls veu a la defensiva i deixant una llibertat de moviments gairebé total als que es dediquen al pillatge.

Tanta innocència londinenca contrasta amb les dècades de violència policial que els britànics van aplicar a l'Ulster. Dotzenes de morts a trets, centenars de torturats a les comissaries i milers de detinguts sense acusació han estat pràctiques habituals de l'exèrcit britànic i el tristement famós Royal Ulster Constabulary (RUC), la policia colonial que gaudia de total impunitat.

Ara el primer ministre britànic ha anunciat que portaran a Londres els canons d'aigua que tenen emmagatzemats a Belfast. Afortunadament, sembla que això és el màxim que s'atreviran a utilitzar contra els manifestants anglesos. Que els irlandesos els perdonin, si poden.

COMENTARIS

+1
-1
un anglès?
Anònim, 12/08/2011 a les 21:20
Però si la majoria da'quests són negres i paquis que tenen la síndrome del ghetto: ens ho mereixem tot sense esforçar-nos perquè si no direm que som víctimes del racisme.
Com diuen en castellà: "la cabra tira al monte"
+3
-0
Mural amb memòria
Jordigll, 12/08/2011 a les 15:47
'Same story'. Mural republicà al barri d'Ardoyne (Belfast). Quan els catòlics patien la 'policia de proximitat' britànica
http://t.co/4hlqcfb
+8
-7
en la sangre
ANDALUZ, 12/08/2011 a les 14:28
ho porteu en la sang... sou comerciants des d'abans del segle x, els jueus no van poder amb la septimania, ni amb la occitania...
sou comercials i això és el que té. comerciants catalans han vist el negoci de l'alcohol. i els anglesos saben que sou el millor lloc del tercer món espanyol... però no preocupar-vos dins de dos anys, iran baixant fins a arribar a tarifa... és llei de vida... és llei comercial
+6
-2
ELS MOTINS DE BULLINGDON
La República Catalana, 12/08/2011 a les 12:58
Els motins anglesos tenen un precedent històric en els motins de Bullingdon dels 1980 quan l'alcalde de Londres Boris Johnson i el primer ministre David Cameron beguts destruiren propietats a Oxford. Cameron va fugir i Johnson s'amagà entre les plantes per evitar ser detinguts, però durant anys presumia del seu vandalisme.


"Una creença immerescuda de tenir dret a tot" acusa l'alcalde de Londres als saquejadors. Però als 1980, Alexander Boris de Pfeffel Johnson –sense oblidar David Cameron i George Osborne– eren membres del notori Bullingdon Club, la colla de "sopars" de la universitat d'Oxford que destrossava tot el que trobava, des de la vaixella dels restaurants i els parabrises dels cotxes als violins d'antiquari. Igual que els subnormals d'avui els elitistes Bullers tenien poca consideració per la propietat aliena. El club és conegut per la seva trencadissa de plats ritualitzada a pubs rurals desprevinguts. Han estat vetats de varis establiments. Els Bullers canten: "Som el famós Bullingdon Club i ens en fotem de tot!" "Aquestes accions són de caire criminal," diu Johnson dels motins anglesos –però el seu vandalisme al Bullingdon és més que notori per haver llençat un pesat test amb flors per la finestra d'un prestigiós restaurant d'Oxford. Cameron fugí del lloc dels fets, però Johnson n'estava tant orgullós que presumia d'haver estat detingut per la seva participació en aquesta fita. En realitat s'havia amagat entre els arbustos del jardí botànic d'Oxford.

("UK riots: how do Boris Johnson's Bullingdon antics compare? London's mayor had a relaxed attitude to a bit of property-trashing in his Oxford days," per Patrick Kingsley, The Guardian, 10 August 2011)

Publicat a
LA REPÚBLICA CATALANA
Comentaris i tots els articles:

http://larepublicacatalana.wordpress.com/

+4
-2
No veure tres a dalt d'un burro
Anònim, 12/08/2011 a les 12:58
Hi caiem de quatre grapes. El vertader poder, el qual te a sou els partits polítics, ja li va bé dividir el poble, així va passant desapercebut.
+7
-1
Retorn del mateix
Anònim, 12/08/2011 a les 12:26
Es en els gens de totes les policies colonials. Gua de seda pels afectes, repressió a mort pels que no combreguen amb la seva opressió.
+8
-20
manifestants anglesos...?
un, 12/08/2011 a les 11:18
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+1
-0
Canons
Diari Liffey, 12/08/2011 a les 10:17
La policia irlandesa ja va llogar els canons d'aigua al PSNI (antic RUC) per a la visita de la reina d'Anglaterra però no els va arribar a utilitzar. És que a Irlanda no hi ha excessos excepte d'aigua i darrerament tampoc van molt sobrats.
http://www.liffey.cat/societat/0511/garda-lloga-canons-aigua.html
+17
-2
també els 80
els grisos, 12/08/2011 a les 09:35
Els grisos van actuar com a mínim fins el 80 on en manifestacions independentistes anaven de bracet de grups paramilitats espanyols. Podies veure a la sortida del metro de la plaça catalunya, rambles grups d’extrema dreta amb cadenes al costat de la policia espanyola.
Ara suposo que tots ells estan reconvertits al PP d’aquí catalunya o el pais valencià.

+5
-2
Si poden...
Anònim, 12/08/2011 a les 02:52
"Our revenge will be the laughter of our children" (Bobby Sands)
+7
-1
From USA
Anònim, 12/08/2011 a les 02:39
Els americans els van estovar.
+21
-3
Resultat del multiculti... i l'unionisme dels Estats-nació
Anònim, 12/08/2011 a les 02:32
Una conseqüencia més del multiculturalisme i del bonisme.

¿Durs amb els irlandesos i tous amb els vàndals i delinqüents de Londres?..... Els irlandesos del nord i els escocesos saben que, amb això, tenen més arguments per a la plena sobirania de cada un dels seus territoris. Potser ara mateix augmenta el nombre d'independentistes d'aquestes esmentades 2 nacions celtes.
+13
-4
I si no que els hi enviin els grisos
Anònim, 12/08/2011 a les 01:14
I si no que els hi enviín els grissos dels anys 60 i 70 a que els hi donin lliçons de com reprimien les manifestacions de la SEAT i dels estudiants universitaris de l'època. Tot i que aquests polis ja deuen estar jubilats i cobrant les seves bones pensions. Al menys els hi donarien clases teòriques de com "atunyinar impunement".

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: