Quico Sallés | Actualitzat el 10/08/2011 a les 18:00h

Esbroncada pel Rosari laic del Teatre Centre de Manlleu

Entre l'alcalde, Pere Prat, amb els organitzadors de l'acte que els acusa de "fer comèdia". L'Associació organitzadora deixa entreveure que Prat no entén la broma

Batussa pel Teatre Centre de Manlleu arrel del "pas del rosari laic" per l'acabament de les obres convocat per diumenge vinent, en plena Festa Major de la localitat. Tot va començar quan un grup de ciutadans han volgut ironitzar sobre la durada de les obres d'aquest equipament convocant un acte titulat com "passar el rosari laic" per posteriorment celebrar un vermut popular.

Una iniciativa que no li ha fet gens de gràcia a l'alcalde de Manlleu, Pere Prat, que l'ha criticada amb vehemència. De fet, Prat, ha acusat, en declaracions a la ràdio pública municipal de la ciutat, als impulsors de l'acte de "fer comèdia". I ha carregat els neulers tot demanant a l’Associació Teatre Centre que “es posi al costat de l’Ajuntament” per trobar “ mecanismes i recursos per reprendre les obres del teatre”.

La presidenta de l'Associació i una de les impulsores de l'acte, Dolors Collell, no se n'ha estat de replicar. A través del seu Facebook ha recordat a Prat "que és l'Ajuntament que ha d'estar al costat de Teatre Centre". "Em dol el to despectiu de 'fer comèdia' adreçat a l'entitat que encara represento i amb la qual molts manlleuencs i manlleuenques hi tenim vincles sentimentals", ha sentenciat Collell.

Navega per les etiquetes

teatre centre

COMENTARIS

+41
-22
Collell
Jacint, 10/08/2011 a les 18:38
La Collell vol marxar del Teatre fent veure que ha fet alguna cosa per potenciar-lo. Em faria vergonya ser la presidenta que va tirar el Centru a terra i no ha sabut tornar-lo a aixecar. I ara a sobre només és culpa de l'Ajuntament. Quina vergonya de presidenta que tenim.
+24
-19
Teatre Centre
Anònim, 10/08/2011 a les 19:02
Molt mal gust, el rosari laic. També s'amirà davant de can Tresic, doncs també tanca per jubilaciò.
+28
-15
Teatre
Jaume, 10/08/2011 a les 19:09
On son els diners Per reformar el Teatre que va prometre el Sr. Surinyach? Ja sabem que no ha sortit per Alcalde, pero si els va prometre, es que hi eren.
+23
-8
atlàntida molt cara
maria, 10/08/2011 a les 20:47
Els diners del teatre centre se´ls va endur el Teatre Atlàntida, el centre val 2 o 3 milions i l´Atlàntida en va costar 20. Ara per amortitzar-la li robaran el festival a Cantoni, ai senyor quins ACAPARDORS
+20
-16
Centre
Miquel, 10/08/2011 a les 21:14
Jo també penso que és de molt mal gust fer un rosari laic. No estic gens d'acord amb aquest acte i tampoc amb el del Parramon, com volent fer veure que la culpa k hagin tancat és de l'Ajuntament. Cicles senyors, cicles. Uns acaben, altes comencen; Manlleuet (semrpe ple), Més k pa...I molts d'aquests que k els sembla que s'ha acabat Manlleu amb el tancament del Parra, feia anys que no els veiem casi el pel alla dins.
+8
-9
% de qui és el teatre centre?
Anònim, 10/08/2011 a les 21:44
El 49 % es del Teatre Centre !!!!
+16
-19
Teatre Centre
Ramon, 10/08/2011 a les 22:59
En primer lloc vull felicitar la feina feta per la Dolors i la gent que varen assumir la responsabilitat de gestionar una entitat com el Teatre Centre en un dels moments més complicats de la seva història. El cas del Teatre Centre és un bon exemple de que quelcom no funciona a Manlleu. Amb un historial més que centenari, ha donat noms brillants al teatre català, generacions de manlleuencs s’ hi han format, treballat i divertit, ha estat un referent cultural de la comarca, amb una gestió sempre feta per manlleuencs de manera desinteressada . ... Però la realitat és que les obres estan parades. La societat civil de Manlleu i els socis de l' entitat, ja assumirem la nostra part de culpa. Però Sr. alcalde i regidors facin també examen de consciència :

Com és que després de 8 anys d’ idèntic color polític a la Generalitat i a l’ Ajuntament de Manlleu , i en plena bonança econòmica i pluja de subvencions el Teatre Centre està per acabar? Vic, governat per partits de oposició al govern de la Generalitat, va ser capaç de fer un equipament teatral tot i triplicar el pressupost inicial. Els vigatans ho han fet, tenen un gran equipament i d’ algun lloc sortiran els fons pel seu manteniment. A Manlleu no hem estat capaços: no tenim ni un teatre modest. On està la sensibilitat cultural de la regidoria de cultura de l’ ajuntament de Manlleu : Al Cantabars? I pel que fa al diners: Cada dia surten informacions sobre la màniga ampla que tenia ERC per concedir, a pesar de les seves lluites fratricides, subvencions a entitats vinculades al partit i a les seves joventuts. Manlleu s’ ha quedat sense res. Assumeixin la seva part de culpa: La junta i els socis del Teatre Centre potser no ho hem fet del tot bé, però el primer responsable de tot això ha estat l’ equip de govern municipal que no ha tingut ni la sensibilitat que mereixia una entitat amb l’ historial del Centre, ni ha estat capaç d’ explicar el projecte ni ha trobat el finançament necessari . No culpabilitzin a la societat civil manlleuenca...
+26
-17
Vergonya
Anònim, 10/08/2011 a les 23:59
Autèntica vergonya sentiria jo si fos dels qui promouen aquesta trobada.
Els sr.s josep surinach, dolors collell, pep colomer, emili jané... i tot els qui tenen al seu voltant són els mateixos que fa 6 anys en assemblea van empenyer a enderrocar el nostre teatre.
Quan a preguntes d´alguns dels socis referent a arreglar tant sols la teulada, l´esceneari i una porta d´emergència, si era suficient per tenir un teatre en condicions, ells van mantenir-se en que s´havia de fer tot nou de dalt a baix...
O sia, que van calcular malament i ara volen donar la patata calenta a l´Ajuntament... com que no són dels seus colors...
Es una vergonya que qui el van aterrar ara protestin. li recordo a la sra. Collell que durant vuit anys a la Generalitat van governar els seus, el PSC, i que van fer pel Centre? res de res.
El millor seria que estiguessin callats per no fer-se pujar els colors.
+18
-22
Treballeu molt (poc)
Anònim, 11/08/2011 a les 00:22
pel que veig als comentaris... Tot l'exèrcit Pere Prat deu estar en guàrdia! Deu tenir a tot l'ajuntament comentant notícies... Amb raó no fan la feina que han de fer...
+19
-21
Nou teatre
Anònim, 11/08/2011 a les 00:38
Mare de Déu que fort. Si a sobre serà culpa de la gent del Centru que a Manlleu no tinguem teatre. Si a Manlleu no tenim teatre és perquè la gent que ha governat els últims anys han tingut altres prioritats i els ha importat un pepino el nou teatre. Així de clar.
+30
-15
Teatro del bueno
Paula, 11/08/2011 a les 09:27
Collell, la teva última gran obra com a presidenta i continua sent teatro del bueno.
Tinc una proposta a la que ningú s'hi hauria de negar:
Donem el 49% a l'Ajuntament, que passarà a tenir el 100% i així ja no tindrà excuses per no fer el Teatre.
D'aquesta manera el Teatre serà de Manlleu i no d'unes poques famílies.
+7
-14
ERC i Cultura
Teatre centre, 11/08/2011 a les 10:20
El gran exit de la gestió cultural de l' Ajuntament de Manlleu governat per ERC és que cada any s' incrementi el nombre de participants al gran esdevaniment musical de l' estiu manlleuenc: el meravellos "Cantabars". Aques any la regidoria de cultura de Manlleu ha aconseguit que més de 2000 joves -i nens- cantessin borratxos a la gran trobada cultural de la nostra Festa Major. Tots ells uniformadets de color lila. Aconseguint semblants exits ¿per que ens cal un teatre?. Si ja tenim una política cultural a nivell dels nostres governants...
+10
-17
ERC MANLLEU VOLCAT ALS COMENTARIS D'OSONA.COM
de Manlleu, 11/08/2011 a les 13:29
la majoria de comentaris no reflecteixen l'opinió del poble, només cal passejar una mica pel carrer i escoltar la gent.

estaria bé que tots els d'Esquerra Republicana de Manlleu deixessin de fer comentaris i es posessin a treballar.

Sincerament, com dirien en espanyol, "se os ve el plumero"!!!!!!!!!!!!!!!!
+19
-8
Teatro del bueno
Joel, 11/08/2011 a les 14:14
Totalment d'acord Paula, ben dit, que l'Ajuntament tingui el 100% i així pugui fer el Centre. Per què no ho han fet abans?
Que estem pagant l'obra a quatre famílies de Manlleu?
Hi ha cognoms a Manlleu que haurien de ser més humils.
+14
-7
Si jo fos alcalde...
Anònim, 11/08/2011 a les 20:26
Amb tots els respectes!!!

Si jo fos alcalde el Teatre Centre no es faria fins que no assegurés que en un 100% serà propietat municipal (és a dir del poble)!!!

Ara, tot i tenir majoria l'Ajuntament, pagarem una obra amb diners públics i servirà per a què unes poques famílies amb pedigrí puguin fer "uso y disfrute"!!!

No hi ha dret!!!

Ah, i alguns diuen que són socialistes!!!

El Teatre Centre o és públic o ni una totxana!!!

Ja n'hi ha prou de manipular al poble!!!
+10
-8
Pep
Anònim, 11/08/2011 a les 21:16
Em fan riure alguns comentaris de la gent. Escolteu, el teatre de Manlleu ha estat i sempre serà obert a tothom. Però que carai esteu dient. Hi ha gent que sempre va amb mala llet i vol fer mal. La gent de teatre i els manlleuncs tenen tot el dret a fer una activitat lúdico-festiva per reivindicar el nou teatre. L'alcalde vol posar en contra de l'entitat teatre centre a la ciutadania de manlleu i això no està bé. Així no. Som-hi amb el teatre. Ànims.
+9
-6
Imperio Pratense
Anònim, 11/08/2011 a les 21:45
Veig que "El imperio Pratense" està preparat per tot i si convé desplega tot el seu arsenal de comentaristes. Molt bé Prat, molt bé...tu també tens la teva central lechera, jejejejej
+4
-7
veure per creure
maria, 11/08/2011 a les 22:59
Després de 8 anys del Tripartit i Manlleu ser la ciutat més gran que ERC governava costa de creure que al costat hagin fet una obra de 20 milions. També costa de creure com els altres amb la seva planificació o falta de planificació no tenim ni ponts ni polígons com cal. TOTAL MANLLEU HA TINGUT UNS POLÍTICS MOLT I MOLT MEDIOCRES
+6
-8
Si jo fos tu... Parlaria amb mes informació
Ignorància o mala intenció?, 12/08/2011 a les 00:09
el comentari que diu "si jo fos alcalde..." escriu sense cap criteri. L'Associació del Teatre Centre va donar tot l'edifici a la Fundació (participada amb majoria absoluta per l'Ajuntament), per tant PÚBLIC. i per acabar de demostrar la ignorància del comentari, el Teatre Centre MAI ha set d'unes famílies sinó dels socis, i obert a tota la població! I ho dic pk no soc soci! Així que més informació, més fer ciutat, i prou de crítiques a les associacions que són les que mantenen amb molt de mèrit, la vida cultural manlleuenca! Prou!
+5
-5
Fundació
Carla, 12/08/2011 a les 13:21
A la fundació familiar del teatre centre hi ha una majoria aclaparadora de la Collell i family. Com és que ni com a associació ni com a Fundació fa res la Collell i els seus parents?

Al poble el què és del poble!

Collell, si creus que ens posarem en contra l'Ajuntament perquè et puguis treure un pes de sobre, ho tens clar. No ens manipularàs.

Collell, com és que amb el Teatre pendent i tu com a presidenta, els socialistes només vau treure 3 regidors i en canvi CiU n'hem tret 5?

Alguna cosa s'està fent mot malament des de la junta del Centru. Perdoneu, però algú ho havia de dir.
+2
-0
Aneu molt etivocats
Mr jonny , 12/08/2011 a les 21:30
Aneu molt etivocats amb el cantabars senyores i senyors el cantabars és un acte que l'ajuntament no i posa ni un euro del pressupost, el cantabars és fà gràcies a la venda de samarretes i gots , amb els diners que es fan d'aquesta venda es pot comprar tot el material que s'utilitzara despres. A més a més la fes-te jove sino fos per un colla de joves de manera desinteressada i de totes les edats i estils(partits politic) que varen comensar fa 10 anys a organitzar una festa major alternativa amb 15 mil euros mes o menys a manlleu nomes hi hauria el concert de L'orquestra maravella...
+5
-2
ara referent el teatru
Mr jonny , 12/08/2011 a les 21:36
jajaj amb fa molta gracia que una familia o varies volen que els i fem un teatre és com si a casa meu l'ajuntament em fes una picina a casa i us fes pagar entrada. Si el vau voler aterrar el torneu aixecar de bona voluntat macus.
Familia collel, suriñach i etc, tant parttis com el psc i ciu podrieu haver fet la construccio ens els vostres marevellosos anys a l'ajuntament en l'anomenat tripartit, bueno ciu no però psc si. Menus criticar ara i mireu lo que us vau dexar escapar en aquell moment senyors del PSC.
+4
-1
Queixar-se a BCN
Imma, 13/08/2011 a les 00:13
Manlleu es mereix un teatre, hi ha molts bons actors que han sortit de Manlleu. Cal que L´Associació Teatre Centre vagi de bracet amb l´Ajuntament, i que recordin els que reclamen que els diners han de venir d´institucions més altes, i ho saben per la seva proximitat amb la política.
L´alcalde de Manlleu es mereix tot el respecte, fa molt bé la seva feina.
Per què no es van queixar a la plaça de sant Jaume de BCN?
Les biblioteques de Manlleu fan una feina excel.lent, utilitzen bé els seus recursos, el grup de teatre de Manlleu pot fer el mateix, i junt amb l´ajuntament anar picant portes, ara hi ha moltes retallades, però...
+0
-0
Al poble el què és del poble
Jacint, 13/08/2011 a les 14:00
Ja n'hi ha prou! Ara sí que l'heu ben vessada gent de la Junta. Portem anys amb el teatre tancat i tot és culpa vostra, i ho sabeu.
A les assemblees només hi van els vostres familiars i amics directes, perquè estan del tot manipulades, i ho sabeu. La resta ja fa temps que vam deixar de venir.
I ara foteu tota la merda contra en Prat? Quins pebrots.
L'associació no és només la Collell i familiars i amics, som molts més, però aquesta junta ho està manipulant tot.
N'estic fart. Ens esteu ficant Manlleu en contra, quins pebrots.
Retorneu el què us heu apropiat indegudament. Retorneu el Centre a Manlleu.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La crisi afecta les vostres vacances?
      Vots emesos: 88
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: L’hemeroteca d’en Mandanga

L’hemeroteca d’en Mandanga

Les notícies més importants del futur immediat



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: