Q.S./Redacció | Actualitzat el 10/08/2011 a les 09:48h

De Taradell i reciclador

Els taradellencs, els que més reciclen

Deixalles orgàniques de Taradell esperades a ser reciclades. Foto: La Plana

Segons els resultats oficials publicats a principis d'agost de recollida selectiva de deixalles a Catalunya, Taradell es troba al capdavant de la comarca amb un resultat del 86,23% de recollida selectiva bruta. És a dir, de cada 100Kg de deixalles que els taradellencs produeixen, 86,23Kg són recollits separadament en quatre grans fraccions: vidre; paper; cartró i envasos; matèria orgànica i rebuig; a més dels residus especials, andròmines i altres residus voluminosos depositats a la deixalleria.

A més, Taradell afina el tret amb el reciclatge, ja que en el nivell entre la tria dels materials impropis -els que no corresponen a la fracció i han estat mal triats-, també estan entre els més baixos del país. Això vol dir que si es converteix la recollida selectiva bruta, a neta, l'índex s'enfila fins el 88%. Segons el consistori els resultats són producte del sistema de recollida porta a porta.


Navega per les etiquetes

reciclatgeescombrariesresidus

COMENTARIS

+3
-1
l'altre taradell
Anònim, 10/08/2011 a les 13:44
diuen que molts taradellencs s'enduen les bosses d'escombraries al cotxe i les tiren a contenidors dels pobles del costat, doncs segons sembla no es poden adaptar als horaris de recollida de les diferents fraccions.
+1
-0
s
Anònim, 10/08/2011 a les 19:49
Segons diuen els Taradellencs som els que sortim a mes d'una noticia... almenys aquesta es per una cosa bona...
+0
-0
Ha costat
Pep, 12/08/2011 a les 17:37
Doncs sí, a Taradell es recicla bé, en contra del què pensava l'ajuntament: sé que l'oposició (ERC) es va cansar de demanar a CiU que es fes el porta a porta, tot aquest estalvi i reciclatge es podria haver començat a fer molt abans. Davant l'evidència d'altres pobles que el sistema era més eficient amb el porta a porta, sembla que Taradell s'hi va apuntar. No està malament reconèixer els errors. CiU ho va fer bé, tard, però bé.

I sí, hi ha gent que s'endú la brossa a altres pobles o a la deixalleria. Això podria explicar que el percentatge fos més alt? S'hauria de veure si és un costum molt estès o no.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La crisi afecta les vostres vacances?
      Vots emesos: 88
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: L’hemeroteca d’en Mandanga

L’hemeroteca d’en Mandanga

Les notícies més importants del futur immediat



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: