Diumenge, 14 de agost de 2011 | 12:49
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els disturbis s'estenen pel Regne Unit

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Joves de Liverpool i Bristol també provoquen destrosses
Els disturbis s'estenen pel Regne Unit
09/08/2011 09:28
Disturbis en el Regne Unit
EP.- Els disturbis que van començar dissabte en barris de Londres s'han estès en aquesta tercera nit d'altercats a les ciutats de Liverpool i Bristol, després d'haver-se detectat igualment incidents als carrers de Birmingham i d'haver-se propagat la violència en altres barris de la capital britànica.
A Liverpool (nord-oest d'Anglaterra) persones per identificar han calat foc a diversos vehicles, segons informa la Policia de la ciutat britànica. A més s'han produït altres danys materials, com a saquejos.

Hores abans s'havien registrat altercats als barris londinencs d'Ealing (oest) i Camden (nord), fins ara en calma. A més els alborotadors, joves encaputxats, estarien calant foc a edificis de Croydon, en el sud de la capital, i Clapham, on s'han produït saquejos contra tendes i caixers. En aquest últim barri hi ha un establiment que ha estat objecte d'un incendi.

Els altercats van començar el dissabte a la nit, en resposta a la mort dijous passat del jove de raça negra Mark Duggan a causa dels trets realitzats per les forces de seguretat. Els saquejos i incendis a establiments i edificis han estat habituals durant les tres últimes nits en alguns barris poblats per ètnies minoritàries i ciutadans de la comunitat negra.

Mentre a Bristol (sud-est de la illa) joves emmascarats han provocat disturbis als carrers de Saint Pauls. Desenes de policies antidisturbis van perseguir a un grup d'atacants que llançaven pedres i ampolles i provocaven incendis en aquest barri proper al centre, informa el portal Bristol24-7.

Els alborotadors, també comptats per desenes, van col·locar contenidors enmig dels carrers i van rebentar les llunes de vehicles aparcats. No es va registrar cap confrontació física entre aquests i els policies, malgrat que els disturbis es van perllongar durant dues hores.

El cos policial va emetre un comunicat en el qual informava de danys contra tendes i vehicles, al mateix temps que urgia a les persones que es trobaven en el centre de la ciutat al fet que abandonessin la zona i tornessin a les seves llars.

"Hem estat treballant estretament amb altres forces i no tolerarem un comportament criminal com a est", ha dit el superintendente cap Jon Stratford, qui adverteix que disposen d'un "munt d'unitats en servei llestes per respondre" si la magnitud dels altercats s'aproxima a la dels ocorreguts a Londres.

En un moment de la nit, la multitud va cridar consignes contra les retallades en el sector públic i l'augment del preu de les matrícules universitàries.

Curiosament el parlamentari Kerry McCarthy, representant per Bristol Est, havia escrit poc abans a Twitter: "Estigueu al tant de la situació s Bristol, esperem que continuï la calma i que la gent als carrers es dirigeixi a les seves cases. No necessitem més disturbis pel nostre compte".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1