Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. divendres, 12 d'agost de 2011, 07:00

Joan Ridao i Alfred Bosch apunten a primàries d'ERC pel 20-N

L'encara secretari general dels republicans ja tindria els avals necessaris per a ser-hi · Bosch, candidat de la futura direcció, encara no els té però el més probable és que els assoleixi

Tot fa pensar que hi haurà primàries a ERC per elegir el cap de llista a les eleccions espanyoles del 20-N. I és que tant l'encara secretari general Joan Ridao com el candidat de la futura direcció, Alfred Bosch, estan a prop d'assolir els avals necessaris per a poder-hi optar. El primer ja els té, segons han assegurat fonts del seu entorn, mentre que Bosch encara no però amb tota probabilitat els aconseguirà. De fet hi ha diverses maneres per poder-se presentar com a candidat intern dels republicans. Un candidat ha de rebre l'aval d'una quarta part del Consell Nacional, d'un terç de l'actual executiva o del 10% del total de militants (aproximadament 800 signatures). Ridao ja tindria les dues primeres i cerca també el ple amb la tercera opció, la de la militància. Segons fonts de la futura direcció d'Esquerra que lidera Oriol Junqueras, l'objectiu és que el seu candidat, Bosch, també assoleixi tots tres avals. En cas que tots dos superin el filtre, com es preveu, al congrés del "superdissabte" 17 de setembre s'hi afegirà una tercera urna per decidir entre ambdos. Les dues primeres, les previstes, són perquè els militants elegeixin nous líders, el tàndem Junqueras-Rovira (l'única candidatura que hi haurà).

 

L'única opció que podria evitar les primàries per escollir cap de llista i la presència d'aquesta tercera urna seria que Ridao es retirés de la cursa. Tot amb tot afins a Ridao consideren que aquesta possibilitat és petita i que probablement presentarà batalla a la nova direcció d'ERC fins al final, després que fa mesos declinés optar a liderar el partit.

Envia Corregeix

386 lectures   4 comentaris