Dimarts, 16 de agost de 2011 | 17:37
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Facebook nega que els números de telèfons es facin públics automàticament

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Molts usuaris han protestat per la privacitat
Facebook nega que els números de telèfons es facin públics automàticament
11/08/2011 17:50
Portatil amb Facebook en la pantalla9
EP.- Facebook ha volgut acalrir els dubtes sobre la privadesa dels nombres de telèfons dels seus contactes, coincidint amb l'arribada de la seva nova aplicació Messenger. Facebook ha negat que els números de telèfons es facin públics automàticament i assegura que aquesta informació i la naturalesa de la seva privadesa està limitada segons la voluntat dels usuaris.
Facebook ha apostat per la comunicació mòbil amb el seu últim llançament. Es tracta d'un servei que porta la missatgeria de la xarxa social -missatges, e-mail i xat- als telèfons mòbils. Fins ara, les aplicacions mòbils de Facebook comptaven amb xat, però no eren molt fiables. Amb aquest nou servei, Facebook competeix directament amb aplicacions com WhatsApp, que han aconseguit un gran èxit entre els usuaris.

El nou servei de Facebook no ha trigat a generar polèmica i la xarxa social ha registrat crítiques. Algunes asseguren que amb el llançament del nou servei, Facebook feia públics els números de telèfon dels contactes dels seus usuaris.

No obstant això, la comunicació d'aquest xat no està associada al nombre sinó als contactes establerts en Internet. En altres plataformes com WhatsApp si és necessari conèixer el telèfon dels contactes ja que l'enviament dels missatges es fa en funció dels números de telèfon per identificar als usuaris a través d'Internet. En el cas de Facebook els missatges s'envien a perfils, amb independència del número de telèfon de l'usuari i fins i tot del terminal en el qual obre el seu compte.

Facebook ha negat tots els rumors i ha explicat que els números de telèfon dels usuaris solament apareixen en el seu servei si els propis usuaris els introdueixen i donen la seva aprovació per a la seva publicació. "Els rumors que afirmen que els telèfons de contactes són visibles per a tothom en Facebook són falsos. La nostra llista de contactes, abans coneguda com Phonebook, ha existit des de fa molt temps", ha explicat la xarxa social.

"Els nombres de telèfons s'afegeixen perquè els contactes els han publicat i donen permís per veure-ho o perquè l'usuari ha sincronitzat la seva agenda amb Facebook", ha comentat Facebook en el seu perfil. Amb aquesta explicació, la xarxa social deixa clar que "com en el telèfon, solament l'usuari pot veure aquests nombres", la qual cosa tanca la polèmica sobre la publicació de nombres de forma indiscriminada.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1