Dimecres, 17 de agost de 2011 | 14:31
Vostè es troba a: Inici > L'opinió de l'editor >

ELS DUBTES DE DURAN i LLEIDA

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manuel Fernando González
ELS DUBTES DE DURAN i LLEIDA
Manuel Fernando González
15/08/2011 20:26
¿Per què Duran i Lleida té tants dubtes que Oriol Pujol sigui el seu número dos en la llista electoral que ha de presentar CiU a les generals? ¿I per què el President Mas no s'ha pronunciat clarament? ¿Tindrem crisi, de portes endins, naturalment, dins de la coalició independentista? Ningú ho sap i els que tenen les claus d'aquesta petita lluita pel poder no van a obrir la boca en públic, perquè, si ho fan, cometran un error polític considerable, ja que els seus adversaris els faran xixines, dialècticament parlant. I no obstant això, vist des de fora, la proposta del fill de Jordi Pujol sembla raonable, perquè significa un matís de canvi molt important en unes llistes, el cap visible de les quals porta ja massa anys sent la cara visible de la seva coalició al Congrés, la qual cosa no és dolenta necessàriament, però si substancialment millorable, si algú més jove li va rellevant en les seves múltiples negociacions. Si a més és veritat que en aquesta legislatura existeix un pacte secret perquè PP i CiU s'entenguin politicamente, entrant Duran i Lleida en el Gabinet Rajoy, si aquest guanya les eleccions, millor serà que el número dos convergent tingui un nom conegut entre la ciutadania espanyola, com és el que pot significar el cognom Pujol. Un valor afegit que no aportaria per exemple Sánchez Llibre, que és el veritable segon del portaveu i no l'intel·ligent i treballador Carles Campuzano, al que el seu cap de files mai no ha reconegut obertament el seu ingent treball parlamentari. Així que, millor canviar que seguir llanguint lentament per a més glòria del client més antic del luxós Hotel Palace madrileny. Ara bé, si Oriol Pujol ho arribés a fer bé, que pot fer-ho, estic completament segur, ¿quant temps trigaran les bases del seu partit a proposar-ho com a candidat a la Presidència de la Generalitat? ¿Un parell de legislatures, potser? ¿I Unió, tindria el mateix poder que ara té? Massa preguntes per a una sola reflexió, però totes elles, innocents, per descomptat. Així que em temo que el tema tornarà a donar-nos treball.



Manuel Fernando González
Editor i Director
www.pressdigital.es
www.catalunyapress.cat
Martín
16/08/2011
Prou de tonteries, ridícul és no saber analitzar un comentari polític encara que no sigui del teu partit, si reconeixes als teus contraris en l'afer polític podràs guanyarle sino, ens pasarà un altre vegada de que ens creiem els millors i no ho som però quan ens adonem ja el llop s'ha portat tot el ramall, perdò vul dir els vots. Hem de fer política pels ciutadans i no pels amiguets. I això d'amics enemics... amb la que esta caient i algú pot creure que el ciutadà es preocupa en aquest moment d'aquestes coses. Aixó per a més tard encara que jo no el vegi, ara toca treballar pels més desfavorits.
david
16/08/2011
És evident que la implantació de una monarquia Pujolera a Catalunya comportarà la creació d'un segon mite Pujol, l'Oriolet i aquest s'ha de construir en la brega amb l'enemic-amic espanyol (enemic si és sociata, amic si és pepero). Sembla ridícul el comentari...ja, sols cal esperar.....
Martin
16/08/2011
Que crec que és necessaria una renovació de figuretes a CiU al Congrès, sí. Si aquest és el moment oportú ja es veurà. Per a Mas és un bon moment per treure de sobre un candidat successori massa molest i que no te, precisament ganes d'esperar. Però el congrés li donaria experiéncia política i es faria un nom sense que ningú li retrés el seu prestigiós cognom. Peró Duran, com a lider de la vella escola, els de la nova són iguals o pitxor en tots els partits, no ha volgut donar una mica de cartell a uns quants candidats a continuar la seva tasca, que considero molt bona encara no compartir el seu pensament polític. Una figura reconeguda a nivell estatal Unió, en aquest moment no la te i Duran pensant que esta aprop dels seus últims anys en política ha de demostrar que és un lider i que te vocació de servei movent fitxa per que el seu partit no perdi importància sino sera solament Convergent. Que no esta mal si tots els de unió estan d'acord. Però no tan sols perderan la visibilitat que tenen en l'Estat i el resó a Catalunya sino que perdran les dues coses.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1