Quico Sallés | Actualitzat el 09/08/2011 a les 14:27h

Envestida en un pas de vianants del centre de Vic

La víctima, una dona de 44 anys, ingressada amb pronòstic greu a l'Hospital General

Una dona de 44 anys i veïna de Vic va haver de ser ingressada amb pronòstic greu per diverses fractures a l'Hospital General de Vic després que un vehicle l'envestís en un pas de vianants del centre de la ciutat.

L'accident es va produir dilluns a quarts de dues de la tarda, quan la víctima travessava un pas de vianants a la plaça de Santa Teresa, de Vic. Segons la Guàrdia Urbana, la conductora del turisme implicat, un Opel Zafira, no va veure la víctima i la va atropellar.

COMENTARIS

+13
-10
Suport al conductor.
Jan, 09/08/2011 a les 15:36
Amb l'excusa de que tenen total preferencia -com aixì es- ja fa temps que molta gent es "llença" per els passos de vianants senssa la mes mínima precaució. Hi ha passos de vianants en que la visibilitat es limitada, i llavors passa el que passa, la feinada serà per aquesta conductora que; segurament senssa cap culpa; s'ha vist implicada en aquest accident. El meu suport.
+4
-1
miquel
Anònim, 09/08/2011 a les 17:17
No sé com va anar però jo tinc un opel zafira i a vegades m'ha passat que uns segons no veia el que anava a passar pelpas de vianants.
+9
-1
passos de vianants perillosos
Anònim, 09/08/2011 a les 18:12
Els passos de vianants són massa perillosos. Parlo com a conductora i com a vianant. Crec que hauríen de quedar restringits a les zones on hi ha poc transit i on es vulgui donar prioritat al qui va a peu. Com a conductora trobo horrorosos els passos zebra de la Rambla Hospital i els del Passeig de la Generalitat, entre d'altres, perquè són els que més ensurts hi he tingut, i això tot i anant amb uns ulls com unes taronges i vigilant molt.
En una via transitada crec que només s'hauria de travessar en passos regulats per semàfor.
En aquest accident planyo a la víctima i a la conductora.
+15
-0
Sant Fermins
Vianant, 09/08/2011 a les 20:54
Malgrat tenir preferència sempre miro si ve un cotxe. per si el conductor està despistat.
+10
-4
Pobre Conductora?
Jordi, 10/08/2011 a les 07:49
La culpa encara serà de la pobre vianant per anar travessar per un pas de vianants! A Vic el què sobren són cotxes, i desplaçaments inútils.
+6
-0
circulavció vial
albert, 10/08/2011 a les 10:27
Quan jo era petit, com a vianant em van ensenyar a mirar a dreta i esquerra abans d'atravessar un carrer, ni que sigui pel pas de vianants. Actualment com a vianant, a més de mirar m'haig d'assegurar que el conductor m'ha vist abans de creuar, i com a conductor em trobo aquest tipus d'individuus que es llancen sense contemplacions, éssent gent de qualsevol edat.
+6
-4
Vinga va
Carles, 10/08/2011 a les 12:00
es estrany que no es fagi referència a que la victima és marroquina i la conductora sudamericana, en aquest diari els hi agrada molt posar nacionalitats a les persones.
+3
-1
POCA VISTA...
VIGATÀ NO IL·LUSTRE, 10/08/2011 a les 14:49
És una qüestió de respecte i aquesta paraula desapareix o està en un tercer pla en el moment en que entrem en el món de la circulació.

Volem que se'ns respecti com a vianants i, per tant, travessem sense impunitat els passos de vianants sabent que se'ns ha de respectar o un semàfor en vermell perquè "ara no en ve cap", però caram, si el que ens ha de respectar és un conductor a mans d'un vehicle que circula a no menys de 40 per hora a l'interior de ciutat, s'ha de ser conseqüent i pensar que la seva manca de respecte, justificada en forma de distracció, costarà unes fractures o la mort.

Volem que se'ns respecti com a conductors i, per tant, s'exigeix un plus de comprensió com en Jan expressa
-erròniament crec- perquè hi ha molt vianant "suïcida".

La percepció que tinc és que cada vegada que vianant i vehicle arriben a un pas de vianants s'inicia un duel tipus "Far West"... un és més ràpid i fort, l'altre té la llei del seu costat, però li pot sortir car.

Agradi o no, el conductor sempre tindrà la culpa en aquest tipus d'accidents i el que sortirà malparat serà el vianant. Davant aquest dilema és responsabilitat d'ambdues parts posar en equilibri la balança del resultat...

Si condueixo per ciutat haig de ser conseqüent i adaptar la meva conducta a les circumstàncies, aquestes circumstàncies dins de ciutat solen ser més favorables al vianant que al conductor, a la persona més que al vehicle, per tant no cal esperar que les circumstàncies s'adaptin a la meva conducta.

I si sóc vianant, ser conseqüent que hi ha conductors que no s'adapten a les circumstàncies i les conseqüències greus les patiré jo.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La crisi afecta les vostres vacances?
      Vots emesos: 99
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: L’hemeroteca d’en Mandanga

L’hemeroteca d’en Mandanga

Les notícies més importants del futur immediat



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: