Actualitzat el 17/08/2011 a les 00:01h

La ultradreta catalana es fa espanyola

Plataforma per Catalunya. Llegeixo que aquesta gent vol fer el pas a la política estatal participant a les eleccions a les Corts espanyoles del 20-N a fi d’escampar la seva línia discursiva xenòfoba per bona part de la península. Mentre no s’il·legalitzi la formació, tenen tot el dret a presentar-se allà on la llei els permeti, però seria bo que el poble de Catalunya tingui plena consciència que un partit d’extrema dreta nascut i alimentat a Catalunya i en català és a punt d’esdevenir el pal de paller de l’extrema dreta espanyola. Per tant, als catalans i catalanes que han compartit o els han rigut les gràcies: #usfelicitofills! Amb els Blas Piñar i altres dinosaures de la meseta semi-retirats o embolicats amb nostàlgia freak, resulta que seran els fidels d’un tal Anglada, català i de Vic, qui abanderin el radicalisme neofeixista.

Sense arguments, sense estètica, sense gràcia. Una taca a la jove democràcia catalana. Plataforma és un accident absurd, grotesc, dels nostres temps. Hi ha gent, potser per manca d’intel·ligència, potser per manca de personalitat, potser per manca de valentia, que encara cauen en el fàcil parany de culpar al de fora de tots els problemes de dins. És el discurs de la xenofòbia, del racisme, de la dreta cavernària, dels fracassats, el lerrouxisme de pa sucat amb oli del segle XXI. El discurs sense fonament fonamentalista de la Plataforma. Catalunya no pot tenir un partit d’extrema dreta populista i racista. En pot tenir de dretes i d’esquerres, unionistes i independentistes, híbrids i transversals, però d’extrema dreta no, no té sentit en una Catalunya històricament construïda a base d’unir cultures i pensaments.

Catalunya no avançarà si no és un estat propi obert al món. A Catalunya el que li cal són poders d’estat per aplicar una política d’immigració pròpia, adequada a la seva realitat i a les seves necessitats, no a la realitat espanyola. Una política que cal d’uns recursos que no tenim. Li cal una política valenta amb mecanismes per integrar el nouvingut i rebutjar aquell, vingui d’on vingui, que només ve a buscar brega en la infinitat de la il·legalitat. Però els problemes de Catalunya, com ara la delinqüència, no s’originen per la immigració. Fa trenta anys no hi havia immigració extracomunitària i també hi havia problemes, de convivència, de seguretat i de tot tipus. Buscar el problema en aquell que té una cultura, una religió o el color de la pell diferent a l’autòcton –si realment existeix el català autòcton o de tota la vida- és una infàmia que només les nacions més pobres i sense personalitat converteixen en discussió política.

Patètic. El discurs de la Plataforma del tal Anglada és tan patètic com irreal. En comptes de buscar les arrels dels grans problemes, d’investigar les connexions dels capos de les xarxes de prostitució o de la venda il·legal al carrer, es dediquen a mortificar el trist venedor de CD falsificat de top manta o la prostituta que guanya deu euros per un servei. Patètic. Per no dir que fan cas omís a la infracció del catalanet que haurà comprat el darrer CD dels Manel al negre de la manta o del guiri holandès que ha rebut el favor de la nigeriana dels deu euros. En comptes d’entendre que no hi ha cap problema si acabem tenint una mesquita per cada cent esglésies catòliques –aquesta deu ser la proporció- perquè tothom té dret a expressar la seva fe com li convingui, es dediquen a veure centres d’Al-Qaeda en tots els centres religiosos que miren a la Meca. És com si es digués que a totes les esglésies catòliques hi ha cèl·lules d’intransigents que prediquen, posem pel cas, us imagineu, que usar el preservatiu és pecat!

Melodia esgarriada. Van ser els murcians als anys trenta, els andalusos als seixanta i ara els toca el rebre a tots aquells que no tenen el passaport espanyol i que no tenen diners. Perquè als adinerats amb turbant bé que tothom els riu les gràcies i les excentricitats. Fins i tot la samarreta del Barça porta el nom d’un organisme extracomunitari, oi? La qüestió és buscar fantasmes fora per justificar els problemes de dins. Que aixequi la mà el constructor, pagès o administració pública que no ha utilitzat mà d’obra barata estrangera per aquelles feines que els autòctons no han fet o no han volgut fer. Perquè treballar vuit hores per uns quants euros quan l’atur dóna més que el miserable jornal? La sobreexplotació de l’estat del benestar ha causat un gran incendi, però millor mirar cap a un altre costat i donar la torxa a l’immigrant i dir que ell és el culpable de tot plegat.

Navega per les etiquetes

PxCracismeimmigració

Referències a Internet

PxC

COMENTARIS

+7
-3
Pijoprogressisme
Mercè, 17/08/2011 a les 11:40
L'enemic número 1 de Catalunya és el pijoprogressisme estés arreu.
+8
-0
realment
Anònim, 17/08/2011 a les 10:41
Realment, jo que visc a Barcelona, cada dia penso que hi ha massa gent estrangera a BCN. No s'entén com amb un 20% d'atur el carrer vagi ple d'estrangers (turistes a part). Dona la sensació que siguen més que els locals. Crec que això ve de quan l'època de bonança la patronal empresarial va convèncer l'estat perque deixes entrar tots els estrangers per tal de disposar de ma d'obra barata i dòcil. I ara que hi ha tan poca feina sobra un munt de gent.
Entenc que els immigrants son la majoria bona gent buscant un futur millor que al seu país no troben, però com va dir l'Artur Mas, no podem acollir totes les persones del mon amb problemes.
Realment crec que el problema, a nivell planetari, és un excés demogràfic, i els més desgraciats (en el sentit de disposar de ben pocs recursos bàsics de subsistència) son els que tenen més fills. Qui ho enten això ?.
+0
-9
Forrest, tu ets tonto del cul
FERRANdMB, 17/08/2011 a les 10:38
On has vist tu, que CiU, sigui espanyol per cap lloc..?, On has vist tu que CiU, tingui seu a cap altre Comunitat fora de Catalunya?... No ho has vist, per tant, dir el que dius, només es cosa que un pocasolta com tu, pot dir... La gent com tu, (votants segurament de ERC, o de Rcat, o de SI,) teniu molt a amagar, pel que fa a complexos. Demaneu de tothóm una puresa, que vosaltres no teniu, i així os va. Penseu i parleu mol d'independentisme, pero no sereu mai independents, sense CiU, que es qui aglutina mes gent sobiranista de tots els altres partits junts... On et penses tu que hi son tots aquells que várem sortir al carrer el 10-J..?... Per mol que os agradi fotre el gamarús, no conmvenceu ningú, i la prova la teniu cada vegada que hi ha eleccións, que els ciutadáns os acaven fotén una patala al cul... i ho fan, perque la gent s'en adona de la vostra imbecilitat total. No serviu per res que no sigui per parlar malament de CiU, mentre al mateix temps feu President al espanyolero mes gran que tením a Catalunya... i ens porteu al desastre mes fastigós que mai hem patit. I ara, ja os podeu queixar de que os insulto... perque es veritat, os insulto i encara em quedo curt, perque n'estic fart de tan inútil i de tan imbécil com em trovo cada día per tot arreu.
+8
-0
Fem-nos-ho mirar
Anònim, 17/08/2011 a les 10:24
1 - Si ha aparegut PxC és perquè hi ha un buit en una cosa tan real com l'allau d'inmigració que ha arribat a arreu i que ha estat mal gestionada.
2 - Les polítiques d'inmigració s'han fet malament des d'un inici.
3 - La societat catalana de soca-rel ha assimilat, si més no acceptat, la inmigració arribada a Catalunya durant la dictadura, ja que no tenien més remei. Per altra banda, era una forma d'invasió més que calculada.
4 - En l'època franquista tota la inmigració vinguda de l'estat espanyol ja va ser posada en guetos, com ara passa amb la inmigració extracomunitària.
5 - Ara resulta que molts dels qui han votat o segueixen a PxC són molts d'aquests inmigrants espanyols que van arribar a Catalunya i ara se senten forasters, quan la majoria d'ells mai han sentit Catalunya com la seva nació. Molts, fa cinquanta anys que són a Catalunya i mai han parlat català ni han fet el mínim esforç per aprendre'l.
6 - Massa hipocressia és el que hi ha. El bonísme de voler ajudar a tothom ha desbortat, no només la caixa del país, sinó que també la moral i la dignitat de les persones. Si no ets dels que pregona la multiculturalitat ja estàs mal vist. Quan catalans i espanyols van emigrar a Alemanya, França o Suïssa, els filtres que van haver de passar éren com Déu mana i no pas com aquí que ha vingut tothom i s'ha oblidat a la gent de casa.
7 - Quan algú ha de marxar del poble on ha nascut a Catalunya perquè l'allau inmigrant el fan sentir foraster a casa seva, és que hi ha un problema molt gros.

+6
-1
Ctalunya
Forrest, 17/08/2011 a les 08:45
La dreta i l'esquerra de "matriu", a Catalunya sempre han estat i son sempre espanyoles. Només cal repassar i donar-se conte que CiU,PP.PSC i IC, son majoritàriament formacions unionistes catalanes amb Espanya. Res d'estrany que els "ultres" de diferent signe, també ho siguin.
+2
-3
La importància és internacional
Reagrupat, 17/08/2011 a les 08:25
La ultradreta com el comunisme i altres "ismes" i les multinacionals és internacional
+3
-0
PxC no ha aparegut com un bolet
Anònim, 17/08/2011 a les 06:42
PxC és una vergonya, vagi d'entrada. També cal dir que el tal Anglada ja era de Fuerza Nueva, del Blas Piñar, en els "bons" anys 70, i que hi ha fotos (una impagable amb un banderot amb el pollastre que fa feredat) que ho demostren. Dit això, el partit no ha sorgit com un bolet perquè sí, ni la gent d'Osona, del Vendrell, de Manresa, etc que els voten són perillosos ultres nostàlgics d'en Franco que volen fer fora tothom qui no sigui català, blanc i cristià. Pensar això és una simplificació que no fa més que encetar encara més la nafra. En aquest país, en nom de la mà d'obra barata i del multiculturalisme mal entès ens hem saltat les lleis i hem tancat els ulls, hem creat ghettos i gent que ha de viure necessàriament del sistema perquè són tan pobres o més que els d'aquí. Això ha creat competència directa i por entre molta gent (o algú pot estar gaire tranquil i content quan el veí del costat no deixa fer gimnàstica a la seva filla, o quan es porta els familiars de fora per tal que els receptin els medicaments, etc) que ha alimentat la bèstia que treu ara el cap en forma de PxC. Cada cop que algun polític valent ha intentat fer alguna cosa, com ara en Vila d'Abadal a Vic, o el conseller Clèries amb el frau del PIRMI, o la Treballadora Social de Cunit, o l'Àngel Ros... se l'ha fet callar en nom del multiculturalisme mal entès i una pretesa pau social. Això ha motivat el moviment de molts votants cap a opcions com PxC que veuen com a alternatives als polítics tradicionals. Terrible, perquè als anys 30 a Alemanya, o actualment a Hongria, amb aquests moviments de vots partits totalitaris (o autocràtics, com a mínim, en el cas hungarès) han accedit al poder democràticament. I quan hi arriben no hi ha manera de treure'ls-en.
+10
-0
La ultradreta
Santi Vidal, 17/08/2011 a les 02:41
La ultradreta catalana sempre ha sigut espanyola.
+17
-0
discurs progre automàtic
Carles, 17/08/2011 a les 02:10
Un dels problemes més grans de Catalunya és la immigració, la espanyola d'abans o la que parla castellà d'ara. Tu vius en el teu palau de marfil i no veus la realitat que colpeja la gent de tots els barris del país, on els catalans ens sentim estrangers a casa nostra.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: