Dijous, 18 de agost de 2011 | 15:29
Vostè es troba a: Inici > Política >

Junqueras rebutja que Bosch sigui el segon de Ridao

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Accepta les primàries, encara que intentarà un acord
Junqueras rebutja que Bosch sigui el segon de Ridao
17/08/2011 17:31
9Oriol Junqueras rdp
EuropaPress.- El futur president d'ERC, Oriol Junqueras, ha apostat aquest dimecres perque Alfred Bosch i Joan Ridao formin el tàndem electoral dels republicans en les eleccions generals del 20 de novembre, sempre que el portaveu de les consultes independentistes sigui qui ho lideri.
En roda de premsa abans d'impartir una conferència sobre com defensar els 'països catalans' en la Unió Europea a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que se celebra en Prada de Conflent (França), ha apostat per fer "la millor combinació possible amb el millor de la renovació i el millor de l'experiència".

No obstant això, Junqueras ha rebutjat que el tàndem pugui concórrer igualment però invertint les posicions, és a dir, amb Ridao com a número u i acompanyat per Alfred Bosch: "Contemplo que Bosch sigui el número u. El millor de la renovació s'expressa a través seu. El millor candidat possible és ell", ha assegurat.

Junqueras ha reiterat que si finalment no aconsegueix convèncer a Ridao perquè accepti ser el segon de la llista, ERC no tindrà cap inconvenient a celebrar primàries perquè el seu partit està compromès amb la democràcia.

Front comú a les corts

El futur president d'ERC ha reivindicat la necessitat d'emular en Les Corts la unitat dels partits catalans que es dóna al Parlament Europeu --entre ERC, CiU i ICV-EUiA-- per defensar els interessos de Catalunya, la defensa de l'Estat del Benestar, la independència fiscal, la protecció de la llengua i l'autogovern català.

"Està unitat d'acció és avui més urgent i més important que mai", ha assenyalat Junqueras, per la qual cosa ha emplaçat als diputats catalans a treballar junts al Congrés amb aquests objectius, encara que ha reconegut que la presència del cap de llista de CiU, Josep Antoni Duren, a Madrid dificulta aquesta entente entre partits catalans.

Davant la possibilitat d'establir un front comú per demanar el concert econòmic per a Catalunya, el dirigent d'ERC ha assenyalat que la seva formació "no es posarà per menys" de la independència fiscal, i ha vaticinat que CiU es conformarà amb una millora del sistema de finançament encara que no representi la gestió completa dels tributs propis.

Junqueras s'ha referit també a la proposta del candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, de replantejar el paper de les diputacions, i ha recordat que els independentistes s'han oposat a elles des de la seva creació al segle XIX, i ha convidat al líder socialista ha plantejar-se també la necessitat d'alguns ministeris amb les competències transferides, així com de les delegacions del Govern.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1