Dijous, 18 de agost de 2011 | 15:19
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Un càntabre centenari renova el seu permís de conduir

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Porta seixanta anys al volant i condueix cada dia
Un càntabre centenari renova el seu permís de conduir
15/08/2011 11:26
9Avi al volant
EuropaPress.- Un veí de la localitat càntabra de Liérganes, Joaquín Roca, va renovar fa tres mesos el seu permís de conduir, amb gairebé 100 anys d'edat, ja que utilitza el cotxe diàriament per moure's pel poble, segons ha explicat.
En declaracions a Europa Press televisió, Roca ha assegurat que per a ell conduir "és fàcil" doncs és una activitat que li "ha agradat sempre" i ha recordat que al volant és necessari "molta tranquil·litat i tenir el cap ben posat".

A més, Roca solament ha tingut dos incidents des que es va treure el permís de conduir fa gairebé 60 anys: una multa per mal estacionament i una altra per saltar-se un stop.

Als veïns de la zona els sembla "fabulós" que Roca condueixi pel poble perquè "el cotxe li fa un gran servei", i així no esgota energies a caminar fins al centre dels jubilats. Centre al que acudeix diàriament i que es troba allunyat del seu habitatge. D'aquesta manera, ha afegit un veí, "les forces que té les reserva per als anys que li quedin de vida"

Per a Roca el cotxe és una necessitat ja que li és indispensable per moure's pel poble: "Vaig a menjar a la Juguetería, després torno a casa, i després vaig al Centre Cívic del que sóc el president. Si vaig a peu allí, arribo mort. Sense el cotxe no em valdria, ni aniria a menjar gairebé, ni aniria al bar dels jubilats".

A partir dels 95 anys, per llei, es retira el permís de conduir, excepte en casos especials com el de Roca. No obstant això, ell no està segur que l'any que ve tornin a renovar-li-ho perquè "ja tindrà 100 anys" encara que Roca ha insistit que "conquistarà" si fa falta a l'encarregada de realitzar les proves psicotécnicas per aconseguir-ho.

Finalment, la "clau" del seu èxit al volant és la salut "privilegiada" de la qual gaudeix. Els seus coneguts han confirmat que "porta una vida molt ordenada, es cuida molt i no fa cap excés" però per a ell, el seu gran secret és menjar "molta fruita, molta verdura i no fer mala sang, viure tranquil i fer bé a la gent, això és el que ajuda a viure".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1