Divendres, 19 de agost de 2011 | 14:55
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

ADORNS I MONUMENTS

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ANDRÉS MADRID
ADORNS I MONUMENTS
Andrés Madrid
19/08/2011 10:08
La cosa ve de Roma i l'afició dels romans a aixecar arcs triomfals, circs, teatres, amfiteatres, estadis, fòrums i altres ornaments a les ciutats. Augusto va assegurar que deixaria Roma a la seva mort revestida de marbre.

Reflexionava servidor sobre aquest sa costum imperial mentre contemplava la magnífica imatge de l'antic palau de comunicacions de Madrid, avui ajuntament, que apareixia darrere del Papa i que alguns participants en la JMJ van confondre amb una catedral i no és per a menys. També la tradicional conya dels madrilenys va denominar, en el seu moment, a l'edifici La nostra Senyora de les Comunicacions.

El de l'evergetisme, l'afició a embellir les ciutats, ve, com vaig dir al principi, de llarg; la subtil diferència és que els emperadors i altres nobles romans pagaven de la seva butxaca les obres que adornaven l'imperi per guanyar-se el favor dels ciutadans i aquestes les paguem els contribuents encara que de vegades sembli que són un regal graciós d'alcaldes amb vocació d'emperadors.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1