Divendres, 19 de agost de 2011 | 15:01
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El BCE va comprar la setmana passada 22.000 milions de deute públic

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Després de 19 setmanes sense invertir en això
El BCE va comprar la setmana passada 22.000 milions de deute públic
15/08/2011 19:46
9bce
El Banc Central Europeu (BCE) va adquirir la setmana passada 22.000 milions d'euros en deute sobirà, especialment de països com Espanya i Itàlia, per garantir l'estabilitat en l'eurozona, segons va anunciar aquest dimarts. Es tracta de la major quantitat setmanal que ha gastat la institució des que va començar el programa de compra de bons, al maig de 2010.
El BCE portava 19 setmanes consecutives sense comprar deute públic en el marc d'aquest programa, que es va llançar en resposta a l'erupció de la crisi de deute a la zona euro després del primer rescat de Grècia. Amb la reactivació del pla, l'import del programa s'eleva a 96.000 milions d'euros.

L'entitat va tornar a comprar bons després de la reunió del seu Consell de Govern el passat 4 d'agost. En roda de premsa després de la trobada, el president del BCE, Jean Claude Trichet, va suggerir que el BCE havia reactivat les compres de deute públic, que els intermediaris van centrar en bons d'Irlanda i Portugal.

Tres dies després, la institució va emetre un comunicat en el qual anunciava la seva intenció d'aplicar "activament" aquest programa de compra de deute, enfocat a l'adquisició de deute espanyol i italiana.

"El BCE va a implementar activament el seu Programa del Mercat de Valors", va explicar llavors l'organisme, que va manifestar la seva satisfacció pels anuncis d'Itàlia i Espanya sobre reformes a les àrees pressupostàries i de política estructural.

La decisió de l'entitat que presideix Trichet d'intervenir als mercats secundaris va propiciar un fort descens de més de 100 punts bàsics de la cosina de risc d'Espanya i Itàlia, que a principis d'agost va arribar a superar els 400 punts bàsics.

La prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols a deu anys respecte al 'bund' alemany se situava aquest dilluns en 269 punts bàsics, enfront dels 261 punts que marcava al començament de la sessió als mercats del Vell Continent.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1