Divendres, 19 de agost de 2011 | 15:07
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El Papa defensa la "radicalitat evangèlica" de la vida consagrada

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
S'ha reunit amb 1.664 religioses a L'Escorial
El Papa defensa la "radicalitat evangèlica" de la vida consagrada
19/08/2011 13:08
Visita oficial del Papa a Madrid JMJ
EP.- El Papa ha defensat la "radicalitat evangèlica" de la vida consagrada enfront del "relativisme i la mediocritat", durant la seva trobada al Pati dels Reis del Monestir de l'Escorial amb 1.664 religioses joves, de les quals 30 són estrangeres i 400 són monges de clausura.
"Enfront del relativisme i la mediocritat, sorgeix la necessitat d'aquesta radicalitat que testimonia la consagració com una pertinença a Déu summament estimat", ha destacat.

En aquest sentit, recordant un dels missatges de la JMJ, ha demanat a les religioses que la trobada personal amb Crist que nodreix la seva consagració es testimoniï amb tota la seva força transformadora en les seves vides. "Cobra una especial rellevància avui, quan es constata una espècie d'eclipsi de Déu, una certa amnèsia, més encara, un veritable rebuig del cristianisme i una negació del tresor de la fe rebuda, amb el risc de perdre allò que més profundament ens caracteritza", ha assenyalat.

Així, Benedicto XVI ha assenyalat que aquesta radicalitat evangèlica de la Vida Consagrada s'expressa en la comunió filial amb l'Església, amb els seus pastors i amb cada família religiosa, "custodiant el seu genuí patrimoni espiritual amb gratitud, i apreciant també els altres carismes", i en comunió amb altres membres de l'Església com els laics.

La radicalitat evangèlica, segons ha explicat, és estar "Arrelats i edificats en Crist, i fermes en la fe", el lema de la XXVI JMJ, que en la Vida Consagrada significa "anar a l'arrel de l'amor a Jesucrist amb un cor indivís, sense anteposar gens a aquest amor", segons ha dit citant a Sant Benito, "amb una pertinença esponsal com l'han viscut els sants, a l'estil de Rosa de Lima i Rafael Arnáiz, joves patrons de la JMJ".

A més, els ha explicat que aquesta radicalitat s'expressa en la missió confiada per Déu: des de la vida contemplativa que "acull en els seus claustres la Paraula de Déu en silenci eloqüent i adora la seva bellesa en la solitud per Ell habitada", fins als diversos camins de vida apostòlica, en els solcs de la qual germina la llavor evangèlica en l'educació de nens i joves, la cura dels malalts i ancians, l'acompanyament de les famílies, el compromís a favor de la vida, el testimoniatge de la veritat, l'anunci de la pau i la caritat, la labor missionera i la nova evangelización.

El Pontífex ha emfatitzat que aquest és "el testimoniatge de la santedat" a la qual Déu els crida, seguint molt d'a prop i sense condicions a Jesucrist en la consagració, la comunió i la missió. "L'Església necessita de la vostra fidelitat jove arrelada i edificada en Crist. Gràcies pel vostre "sí" generós, total i perpetu a la trucada de l'Estimat", ha dit al mateix temps que ha demanat a Déu recompensi copiosament la generosa contribució de la Vida Consagrada a la JMJ.

En "un marc tan evocador", com ha defensat Benedicto XVI al Monestir de Sant Lorenzo de l'Escorial, ha destacat que si la seva cèlebre Biblioteca custodia importants edicions de la Sagrada Escriptura i de Regles monàstiques de diverses famílies religioses,
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1