Divendres, 19 de agost de 2011 | 14:55
Vostè es troba a: Inici > Política >

Recoder descarta retornar Rodalies, però clama contra la transferència

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Destaca que CiU "mai" hagués acceptat el traspàs en aquestes condicions
Recoder descarta retornar Rodalies, però clama contra la transferència
16/08/2011 12:18
Lluís Recoder en un tren
EP.- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha admès aquest dimarts que retornar la competència de Rodalies a l'Estat és més una forma d'expressar el "profund malestar" de la Generalitat amb el Govern pels seus incompliments en aquest àmbit, que una possibilitat real.
"Nosaltres volem la competència completa. La tornada de la competència és un joc retòric, és una frase que vol escenificar el profund malestar que sentim a Catalunya sobre com es va rebre la competència", ha precisat.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, ha criticat com va gestionar el tripartit el traspàs, i ha recalcat que l'actual Executiu català "mai" hauria acceptat la transferència de Rodalies tal com es va pactar.

El conseller ha ironitzat que és una "ficció" dir que el Govern és titular de Rodalies, i ha reclamat que la Generalitat ha de ser la propietària de les estacions, les vies, les catenàries i tenir autoritat per decidir si Renfe segueix sent l'empresa que presta el servei.

Ha conclòs que fins ara Rodalies és un més un "traspàs espiritual" que efectiu, la qual cosa ha portat Catalunya a amagar amb retornar la competència si aquesta no es traspassa amb unes condicions diametralment oposades a les actuals.

Així mateix, ha considerat "absolutament incomprensible" que l'Estat aposti abans per licitar nous trams ferroviaris d'alta velocitat, que per invertir per una xarxa de Rodalies catalana que té més de 400.000 usuaris.

Advertiment a Rajoy

Recoder ha recordat al líder del PP, Mariano Rajoy, que existeix un acord total entre murcians, valencians i catalans sobre que el corredor ferroviari mediterrani ha de ser una prioritat per al proper Govern.

"No se si Rajoy creu en ell -en el corredeor-. El que si sé és que els presidents valencià i murcià sí creuen en el corredor i són del PP", ha sentenciat el conseller, que considera imprescindible que l'Estat aposti per aquesta infraestructura a curt termini.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1