Divendres, 19 de agost de 2011 | 15:01
Vostè es troba a: Inici > RSC >

Un programa de La Caixa dóna feina a més de 7.000 persones en risc d'exclusió

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Participen en la conservació de Parcs Naturals
Un programa de La Caixa dóna feina a més de 7.000 persones en risc d'exclusió
17/08/2011 13:37
Programa de Conservació i Millora de Parcs Naturals de l'Obra Social La Caixa
Un total de 7.151 persones en risc d'exclusió han realitzat treballs de conservació i de mitigació del canvi climàtic a les àrees naturals de tota Espanya, en el marc del Programa de Conservació i Millora de Parcs Naturals de l'Obra Social La Caixa.
L'entitat va engegar la iniciativa 2005 en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, i la va ampliar amb nous convenis amb les consellerías de Medi ambient i les altres Diputacions, per la qual cosa fins avui s'han dut a terme un total de 2.626 projectes de conservació i millora de les àrees naturals.

El programa, que ha suposat una inversió de 152,4 milions d'euros, té dos objectius prioritaris: la conservació i la millora de les àrees naturals, i la inserció de persones en risc d'exclusió, segons ha explicat en un comunicat.

Els beneficiaris són persones amb baixa formació o escassa experiència; membres de famílies en situació de pobresa; víctimes de violència domèstica; homes i dones amb algun tipus de discapacitat; persones que han superat la drogodependència, però que no troben treball; persones recluses i exreclusas o joves immigrants que manquen d'habitatge després de sortir del centre d'acolliment, entre uns altres.

Respecte als projectes ambientals, destaca la restauració de boscos públics afectats per incendis en Serra Nevada (Granada); l'adequació d'un tram de la sendera per a persones amb discapacitat al Parc Nacional d'Ordesa (Osca), i la instal·lació d'una caldera de biomassa en el Centre d'Interpretació Toki Alai, al Parc Natural d'Urkiola (Biscaia).

També s'ha realitzat un estudi d'identificació de millores en aiguamolls per potenciar la biodiversitat i mitigar els efectes negatius del canvi climàtic (Comunitat de Madrid); la restauració del tram palentino del Camí de Santiago (Castella i Lleó), i la conservació i potenciació de la vegetació autòctona en ecosistemes dunares al Parc Nacional de les Illes Atlàntiques (Pontevedra).
Josepa Ribera Vallès
18/08/2011
senyors politics, bancs, ...qui s'anima?, "temes" com aquest cal que és tirin endavant, la terra, la natura, el medi ambient "també" ens ho agrairan!!, ningú, no i pensa en aixó?...retallar per tot arreu, i els sous dels nostres politics i governants, com ho tenim?
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1