Dissabte, 20 de agost de 2011 | 14:52
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Alerta d'incendis a Catalunya 

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els termòmetres superaran avui els 35 graus

Alerta d'incendis a Catalunya


 

Societat 20/08/2011 11:54
Els termòmetres aconseguiran la seva temperatura màxima avui a Catalunya, amb valors possiblement de més de 33,1 graus a Barcelona, 32,1 a Tarragona, 37,5 a Lleida i 36,1 a Girona, segons prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Infocat d'emergència per incendis forestals per l'alt risc en la meitat sud del territori i Ponent, com a conseqüència de la intensa calor.
TERMOMETRO
La previsió marca una calor intensa per al cap de setmana en tota Catalunya, amb valors màxims que tocaran sostre aquest dissabte i que possiblement superaran el percentil 98 de les temperatures màximes de l'estiu, la qual cosa significa que estan dins del 2% dels dies més càlids d'una sèrie de 30 anys.

De fet, la Conselleria de Salut de la Generalitat activa la segona fase de l'ona de calor quan se supera el citat percentil, la qual cosa implica l'engegada d'intervencions dels serveis sanitaris i socials i dels recursos d'emergència, sempre que aquest increment es mantingui durant més de tres dies.

Aquest dimarts la temperatura ja va arribar a nivells alts en Ponent i en el Prepirineu Occidental, on es van superar els 35 graus a Alcarràs (37,1), Seròs (36,7), Sant Romà d'Abella (36), Tornabous (35,9), Vallfogona de Balaguer (35,6), La Pobla de Segur (35,3), Lleida (35,3), Oliana (35,2) i Torres de Segre (35,1).

Les temperatures s'han mantingut, imposant-se el sol i la temperatura màxima continuarà el seu ascens dissabte i diumenge.

Puig demana "màxima precaució"

Per aquest motiu, el conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha reclamat a la ciutadania "màxima precaució" davant un cap de setmana que presenta un elevat risc d'incendis per les altes temperatures que es preveuen a Catalunya.

Puig ha demanat als ciutadans que evitin "fer grans excursions a l'aire lliure per minimitzar el risc d'incendi" i la possibilitat de quedar afectats en el cas que es declarés algun foc.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1