Dissabte, 20 de agost de 2011 | 14:40
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Confirmat: Cap de setmana sense futbol

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La reunió d'aquest divendres s'ha tancat sense acord
Confirmat: Cap de setmana sense futbol
19/08/2011 17:24
Luis Rubiales (AFE) i José Luis Astiazarán (LFP)
Agències.- L'AFE ha confirmat que els partits de les Lligues BBVA i Adelante programats per a aquest cap de setmana "resulten clarament irrealitzables", ja que, segons assegura el sindicat a través d'un comunicat, l'LFP "ha donat ordre als àrbitres designats per a la primera jornada" de tots dos campionats "de no acudir a les trobades programades".
"L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha tingut coneixement que, per part de la Lliga de Futbol Professional (LFP), es va sol·licitar a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) la reassignació de la primera jornada del Campionat Nacional de Lliga en Primera i Segona Divisió, mesura a la qual es va oposar AFE per considerar-la una pràctica antivaga", va assenyalar el sindicat en el seu comunicat.

"A través de converses amb la RFEF i que han estat publicades en diferents mitjans de comunicació, se'ns ha informat per part d'aquest organisme, que s'ha donat ordre als àrbitres designats per a la primera jornada del Campionat Nacional de Lliga de Primera i Segona Divisió, de no acudir als partits programats", va afegir.

El col·lectiu de jugadors entén que "en aquesta situació i amb independència" que considera que "les decisions impulsades des de l'LFP constitueixen pràctiques contràries al dret de vaga i a la llibertat sindical", al seu judici "els partits resulten clarament irrealitzables".

"Com a conseqüència de les decisions de l'LFP, qualsevol actuació dels clubs dirigida a recaptar dels jugadors la seva conformitat o no, a la convocatòria dels partits programats, resulta una manipulació freturosa de sentit que ens ha portat a aconsellar als nostres afiliats el no correspondre en aquestes pràctiques", va explicar.

L'AFE conclou el seu text assegurant que el sindicat se sent "orgullós del suport i mostra de solidaritat" que reben "constantment de tots els afiliats". "És una prova que la pràctica d'aquestes mesures impulsades per l'LFP, és el resultat que el nostre treball ha estat el correcte i que anem pel bon camí", va resoldre.

El dissabte nova reunió després de quatre hores de trobada

L'AFE i la LFP seguiran negociant aquest dissabte després d'haver mantingut aquest divendres una reunió d'unes quatre en el marc de les negociacions per tractar de desbloquejar la situació.

Durant aquesta reunió, ambdues parts han exposat els seus plantejaments i s'han emplaçat per continuar amb les converses al llarg de les dues reunions prèviament fixades, la primera d'elles, prevista per a aquest dissabte a les 10.15 hores i, la segona, el dilluns, a la mateixa hora.

I és que a la sortida de la primera reunió, que ha tingut lloc a la seu de l'LFP, el gerent de l'AFE, Luis Gil, ha assegurat que les "postures segueixen distants" per ambdues parts. "Hem presentat les nostres propostes i ens emplacem a matí per apropar aquestes postures. Hem de valorar-les per arribar a un enteniment", va recalcar.

Mentre que el president de l'LFP, José Luis Astiazarán, confia a poder arribar a un acord en aquestes reunions per intentar, ara com ara, que "es disputi la propera jornada". "Estem compromesos amb el diàleg per buscar una solució", va assenyalar el mandatari de la patronal.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1