Dissabte, 20 de agost de 2011 | 14:47
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

El Papa Benet XVI defensa amb passió la "santedat" del sacerdoci davant 4.500 seminaristes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"No us deixeu intimidar per un entorn que pretén excloure a Déu", diu a l'homilia
El Papa Benet XVI defensa amb passió la "santedat" del sacerdoci davant 4.500 seminaristes
Notícia del dia 20/08/2011 12:44
Benet XVI ha advertit avui als 4.500 seminaristes congregats a la Catedral de l'Almudena de les grans exigrencias del sacerdoci. En la Santa Missa oficiada en la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), el Papa els ha dit: "Nosaltres hem de ser sants per no crear una contradicció entre el signe que som i la realitat que volem significar", i els ha demanat que afrontin el repte "sense complexos ni mediocritat".
papamisados
El Papa els ha demanat que meditin bé aquest misteri de l'Església vivint els anys de la seva formació amb "profunda alegria, en actitud de docilidad, de lucidesa i de radical fidelitat evangèlica (com ja demanés a les religioses), així com en amorosa relació amb el temps i les persones enmig de les quals viuen".
 
"En qualsevol circumstància en la qual es trobi, i per dura que aquesta sigui, el sacerdot ha de fructificar en tota classe d'obres bones, guardant per a això sempre vives en el seu interior les paraules del dia de la seva Ordenació, aquelles amb les quals se li exhortava a configurar la seva vida amb el misteri de la creu del Senyor", ha recordat.

També ha animat als seminaristes "a no deixar-se intimidar per un entorn que pretén excloure a Déu" i "en el qual el poder, el tenir o el plaure sovint són els principals criteris pels quals es regeix l'existència".

"Pot ser que us menyspreïn, com se sol fer amb els qui evoquen metes més altes o desemmascaren els ídols davant els quals avui molts es prostren. Serà llavors quan una vida profundament arrelada en Crist es mostri realment com una novetat i atregui amb força a els qui de debó busquen a Déu, la veritat i la justícia", ha subratllat.

Testimonis de Déu

Benet XVI els ha demanat, per això, que afrontin el repte "sense complexos ni mediocritat" i "sent testimonis de Déu fet home, missatgers de l'altíssima dignitat de la persona humana i, per tant, els seus defensors incondicionals". Una tasca, ha dit, que, comporta "idenficarse cada vegada més amb Crist (serf, sacerdot i víctima), dura tota la vida i els sobrepassa". "Ja sabem que ens sobrepassa --ha precisat-- i no aconseguirem complir-la plenament, però, com diu Sant Pau, correm cap a la meta esperant aconseguir-la".

Benet XVI també els ha demanat als seminaristes que obrin "la seva ànima a la llum del Senyor" per veure si aquest camí, que "requereix valentia i autenticitat, és el seu" i els ha instat a avançar cap al sacerdoci solament si estan "fermament persuadits que Déu els crida a ser els seus ministres i "plenament decidits a exercir-ho obeint les disposicions de l'Església".

Celibat, pobresa, austeritat i obediència

Ha defensat el Papa per imitar a Crist i estar a la seva disposició, "el celibat, el despreniment dels béns de la terra, l'austeritat de vida i l'obediència sincera i sense dissimul".
 
"Demaneu-li, doncs, a Ell, que us concedeixi imitar-ho en la seva caritat fins a l'extrem envers tots, sense defugir als allunyats i pecadors, de manera que, amb la vostra ajuda, es converteixin i tornin al bon camí. Demaneu-li que us ensenyi a estar molt prop dels malalts i dels pobres, amb senzillesa i generositat", ha recalcat.

Durant els seus anys de preparació, els ha explicat que han de viure en silenci interior, permanent oració, constant estudi i inserció gradual en les accions i estructures pastorals de l'Església.

"Al veure-us, comprovo de nou com Crist segueix cridant a joves deixebles per fer-los apòstols seus, romanent així visqui la missió de l'Església i l'oferta de l'evangeli al món. Com a seminaristes, esteu en camí cap a una meta santa: ser prolongadores de la missió que Crist va rebre del Pare", ha dit al principi de la seva homilia per acabar posant com a exemple a Sant Joan d'Àvila perquè no es busquin a si mateixos sinó que amb el seu comportament edifiquin als seus germans.

Prèviament, els seminaristes de tot el món li han explicat, en la salutació pronunciada per un d'ells que "no resulta fàcil avui la missió de ser testimonis de Crist". "Ens costa molt arribar als nostres germans allunyats o no creients", han admès. No obstant això, li han volgut oferir "l'esperança de l'Evangeli amb el seu futur lliurament sacerdotal".
 
Han agraït a Benedicto XVI el "gran afecte i cura pastoral" dels futurs sacerdots i han citat al seu antecessor, el beat Juan Pablo II per assegurar que "mereix la pena donar la vida per Crist i pels germans".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1