Dissabte, 20 de agost de 2011 | 15:02
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'Hospital de Calella investiga si la mort d'un bebè va ser per falta de personal

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La família l'atribueix a negligència mèdica i a l'escassetat de professionals
L'Hospital de Calella investiga si la mort d'un bebè va ser per falta de personal
18/08/2011 13:15
Hospital de Sant Jaume de Calella
EuropaPress.- L'Hospital de Sant Jaume de Calella ha engegat una investigació interna per determinar les causes de la mort d'un bebè durant el part, que la família, de Canet de Mar, atribueix a una negligència mèdica i a la falta de personal sanitari.
Fonts de l'Hospital han declinat fer declaracions mentre continuï la investigació, i han assenyalat que el 16 d'agost un equip de guàrdia obstétrica li va practicar una cesària urgent, però que el bebè no va respondre a les maniobres de reanimació.

Han indicat també que la direcció de l'hospital, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha posat tota la documentació de la història clínica a la disposició de la família.

Fonts de la Conselleria de Salut han assenyalat a Europa Press que el servei de maternitat de l'hospital funciona correctament i sense restriccions de personal, encara que fins a aquest dimecres la Corporació havia plantejat un ERO per a un miler dels seus treballadors.

En declaracions a Europa Press, el pare del bebè, Alexandre Hernández, ha explicat que la seva filla "era més gran del normal" pel que quan van arribar a l'hospital per donar a llum, van presentar un informe del ginecòleg que recomanava un part per cesària.

Segons ha afirmat, les dues llevadores "pràcticament van obligar" a la seva dona a tenir el part natural, i en les últimes hores --va durar de 18.00 a 4.00 hores-- la llevadora es pujava a la panxa de la dona i tirava del cap del bebè per intentar treure'l.

Només en l'últim moment van decidir realitzar una cesària d'urgència i els metges van trigar més de 30 minuts a acudir", però ja no van poder salvar la vida del bebè, ha afegit Hernández, que va portar el cas al Defensor del Pacient.

Tant Alexandre com el seu pare, José Miguel, han considerat que aquesta nit no hi havia suficient personal mèdic perquè es tractava d'un dia festiu, i han afirmat que "ningú a l'hospital" els ha ofert una explicació ni atenció psicològica.

Així mateix, José Miguel ha reclamat que es faci justícia perquè la vida de la parella "ha quedat destrossada per sempre".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1