Diumenge, 21 de agost de 2011 | 15:02
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

El Bicing de Barcelona salva 12 vides l'any

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El servei públic de bicicletes evita l'emissió de 9.000 tones de CO2
El Bicing de Barcelona salva 12 vides l'any
05/08/2011 09:42
9Bicing
El Bicing de Barcelona, el sistema públic de bicicletes de la capital catalana, evita anualment una dotzena de morts i l'emissió de més de 9.000 tones de diòxid de carboni (CO2), segons un estudi del Centre d'Investigació en Epidemiologia Ambiental (Creal).
La investigació, que publica la revista 'British Medical Journal' i que es completarà amb dades d'altres ciutats europees fins a 2013, apunta que els beneficis per a la salut de l'activitat física en desplaçar-se amb bicicleta dins de la ciutat són molt majors que els riscos per la contaminació de l'aire i els accidents de trànsit.

L'ús habitual del Bicing disminueix un 24% les morts anuals, segons destaquen les dades de l'estudi Transportation, Air Pollution and Physical Activities (Tapas), el primer que analitza l'impacte sobre la salut de moure's amb bicicleta a l'interior de les ciutats.

El Bicing de Barcelona explica en l'actualitat amb 6.000 bicicletes, 420 estacions i 120.000 abonats, que realitzen un desplaçament mitjà diari de 3,2 quilòmetres durant 14 minuts.

El servei s'ha estès a altres 70 ciutats --Bilbao, Còrdova, Gijón, Sant Sebastià, Santander, Sevilla, València, Zaragoza i Girona, entre unes altres--, i en el cas de Barcelona en 2009 estava subscrit al servei l'11% de la població.

"Encara hi ha molt marge per millorar aquestes xifres i, per tant, augmentar els beneficis per a la salut i el medi ambient", ha explicat l'investigador David Rojas-Rueda, sobre un estudi motivat per les altes taxes de sedentarisme, obesitat i increment dels nivells de contaminació de l'aire.

El projecte Tapas compta amb la col·laboració de ciutats com Basilea, Copenhaguen, París, Praga i Varsòvia, per la qual cosa Rojas-Rueda confia a incloure en un futur estimacions sobre els efectes de la bicicleta en el càncer i la diabetis.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1