Diumenge, 21 de agost de 2011 | 15:04
Vostè es troba a: Inici > Esports >

El Consell Assessor de RTVE admet la manipulació del Canal 24 hores de les imatges sobre el Barça-Madrid

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
En un comunicat reconeix el "greu error"
El Consell Assessor de RTVE admet la manipulació del Canal 24 hores de les imatges sobre el Barça-Madrid
Esports 20/08/2011 18:14
El Consell Assessor de RTVE a Catalunya (CARTVE) ha denunciat avui, en un comunicat,  el "greu error" comès en el tractament que va donar el Canal 24 hores de TVE a l'incident entre l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, i el segon entrenador del Barcelona,'Tito' Vilanova. La directiva del Barça s'havia queixat per carta de la manipulació.

Agressió de Mourinho a Tito Vilanova
La directiva del Barcelona havia mostrat la seva indignació pel tractament informatiu que va fer RTVE, al Canal 24 hores, dels incidents que es van produir el dimecres en el partit de la Supercopa davant el Reial Madrid. El president del club blaugrana, Sandro Rosell, havia remès una carta al director en funcions de RTVE, Manuel Esteve, per expressar la seva "més enèrgica protesta" per la manipulació de les imatges en la informació.

 "S'ha tornat a ferir el sentiment i la sensibilitat de tots els socis i simpatitzants barcelonistes en manipular -volem entendre- de forma intencionada el lamentable fet que va protagonitzar el senyor Mourinho, davant el nostre segon entrenador senyor Vilanova, amb l'agreujant i la mala fe de presentar a l'agredit com a agressor, alguna cosa realment inaudita i indignant", es llegeix en l'escrit.

El Consell Assessor de RTVE a Catalunya (CARTVE) ha reconegut la manipulació de les imatges i ha estimat "un greu error" el tractament que va donar el Canal 24 hores de TVE a l'incident entre tots dos entrenadors el passat 17 d'agost en l'estadi del F.C. Barcelona.

"Es tracta -ha afegit aquest consell- d'una manipulació de la informació clarament intencionada, que incompleix rotundament el criteri d'imparcialitat informativa que una televisió pública ha de complir de forma rigorosa".

Televisió Espanyola considera, per la seva banda, que la retransmissió va ser impecable. "TVE va difondre l'agressió de Mourinho i la va repetir en l'espai del postpartit. Tots els informatius, inclosos els Telenotícies, van donar aquesta imatge, que va anar fins i tot portada. Solament una primera notícia al canal d'informació contínua 24 Hores, emesa de matinada, la va donar incompleta i va repetir l'error en redifusió. Es va corregir aquesta mateixa matinada i s'ha demanat disculpes en el mateix espai. Igual que en altres àmbits informatius, la recerca de l'equilibri és la norma en TVE".
Àlatac
20/08/2011
¿I no han cessat a ningü?
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1