Diumenge, 21 de agost de 2011 | 15:00
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

El Papa demana als joves que siguin "deixebles i missioners enfront de l'individualisme de la societat"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els exhorta "a anar a missa, confessar-se i resar"
El Papa demana als joves que siguin "deixebles i missioners enfront de l'individualisme de la societat"
Notícia del dia 21/08/2011 11:25
Benet XVI ha llançat un últim missatge davant una multitud d'un milió i mig de joves de tot el món en la 'Missa d'Enviament' que tanca la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ): "El món necessita el testimoniatge de la vostra fe, necessita a Déu (...). A vosaltres també us incumbeix l'extraordinària tasca de ser deixebles i missioners de Crist (...) en la mentalitat individualista que predomia en la societat (..) i no deixar-se seduir per mancades promeses d'un estil de vida sense Déu", ha sentenciat.
ultimamisapapa
"No us guardeu a Crist per a vosaltres mateixos", ha afegit. I ho ha dit després d'advertir-los que qui cedeix a la temptació d'anar "pel seu compte" o de viure la fe segons la mentalitat individualista que predomina en la societat, "corre el risc de no trobar mai a Jesuscrist, o d'acabar seguint una imatge falsa d'Ell".

Aquest impuls per testimoniar la seva fe, segons ha explicat el Papa, "vindrà del seu amor a l'Església", és a dir, de "la seva gojosa inserció" en parròquies, comunitats i moviments, així com "la participació en l'Eucaristia de cada diumenge, la recepció freqüent del sagrament del perdó i el cultiu de l'oració i la meditació de la Paraula de Déu".

El Pontífex ha subratllat que aquesta Església no és "una simple institució humana", com una altra qualsevol, sinó que està estretament unida a Déu. "No es pot separar a Crist de l'Església, com no es pot separar el cap del cos --ha assenyalat--. Permeteu-me que, com a Successor de Pedro, us convidi a enfortir aquesta fe (...). Seguir a Jesús en la fe és caminar amb Ell en la comunió de l'Església".

Benet XVI, en "el moment culminant de la JMJ", ha volgut deixar clar també que la fe no és fruit de l'esforç humà, de la seva raó, sinó que és "un Do de Déu". "Va més enllà de les simples dades empíriques o històriques, i és capaç de captar el misteri de la persona de Crist en la seva profunditat", ha recalcat.

"Generositat i valentia"

D'aquesta forma, El Papa ha instat als joves a respondre amb "generositat i valentia" a la pregunta de qui és Crist. "¿Com és possible que algú que ha viscut sobre la terra fa tants anys tingui alguna cosa que veure amb mi avui?", s'ha preguntat. I els ha dit que responguin: "Jesús jo sé que ets el Fill de Déu que ha donat la vida per mi. Vull seguir-te i deixar-me guiar per la teva paraula. Tu em coneixes i m'estimes. Jo em fio de tu i poso la meva vida sencera a les teves mans. Vull que siguis la força que em sostingui, l'alegria que mai m'abandoni".

Ha subratllat que són molts en l'actualitat els que se senten atrets per la figura de Crist i desitgen conèixer-l'ho millor perquè perceben que és la resposta a moltes de les seves inquietuds personals. "Al veure-us aquí, vinguts en gran nombre de tot arreu, el meu cor s'omple de goig pensant en l'especial afecte amb el qual Jesús us mira. Sí, el Senyor us vol i us crida amics seus", ha assegurat per acabar dient als joves que resa per ells.

Prèviament, el cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rocuo Varela, després de valorar l'actitud dels joves davant les inclemències del temps i al llarg de tota la Jornada, ha ressaltat que urgeix "un Sí a Crist, a les vides convertides, el sacerdoci, l'apostolat seglar i al matrimoni i la família segons el Pla de Déu".

Prèviament a la Missa, el Papa ha intervingut per elogiar als joves que han romàs de vigília després de la forta tempesta d'ahir que ha pensat en ells aquesta nit.
 
"He pensat en vosaltres des d'anit fins a aquest matí", ha dit el Sant Pare per agrair, en unes paraules improvisades a l'inici de la litúrgia, l'esforç i la resistència que al seu judici han demostrat els joves. El papa Benet XVI s'ha mostrat segur que els pelegrins, en algun moment de la nit, hauran mirat al cel "amb els ulls, i segur que també amb el cor", i ha confiat que han pogut, malgrat la tempesta, haver descansat.

El bisbe de Roma ha presidit la missa de clausura de la JMJ, que posarà fi a les celebracions religioses programades en la Jornada Mundial de la Joventut.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1