Diumenge, 21 de agost de 2011 | 15:04
Vostè es troba a: Inici > Política >

ERC planteja que tots els partits catalanistes formin un grup únic al Congrés

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Simó ho proposa per després de les eleccions generals
ERC planteja que tots els partits catalanistes formin un grup únic al Congrés
Política 20/08/2011 15:42
La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha proposat que tots els partits catalanistes facin un front comú al Congrés formant, després de les eleccions generals de novembre, un grup parlamentari únic. "Fa falta un pla de treball conjunt dels grups catalans a Madrid per defensar junts a Catalunya. Cal posar els interessos del país per davant dels de partit", ha sentenciat.
simoanna
"Jo no descartaria que es creés un grup parlamentari propi de diputats catalans i catalanistes", ha dit Simó, en una entrevista amb Europa Press. Ha argumentat que serviria per tenir una força decisiva "per aconseguir objectius tan ambiciosos com el concert econòmic o millorar la inversió en infraestructures tan importants com Rodalies o el corredor mediterrani".

Simó precisa que podrien formar part d'aquest grup tots els partits que van impulsar l'Estatut que va sortir del Parlament --CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA--, encara que precisa que no vol "donar carnets de catalanitat" a les altres formacions.

La proposta de Simó està en sintonia amb els postulats del futur president d'ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, que sempre ha advocat per una aproximació del partit a CiU i ICV-EUiA, els partits amb els quals governa en coalició en el seu municipi.

Crítiques a CiU

Malgrat la seva crida a la unitat d'acció en la Cambra baixa, Simó ha carregat contra la candidatura de CiU perquè considera que el seu líder, Josep Antoni Duran Lleida, renunciarà a la demanda del concert econòmic "per conformar-se amb un mer pacte fiscal i seguir exercint al Congrés de 'lobby' dels interessos d'uns pocs".

Encara que totes les enquestes vaticinen una nova reculada en les urnes dels republicans, Simó s'ha mostrat confiada que el partit podrà articular una oferta atractiva que present a ERC com "l'eina més útil" per defensar els interessos catalans a Madrid i permeti voltejar les perspectives electorals.

Simó ha advertit que ERC exigirà que en les conclusions de la comissió del Parlament que treballa sobre el concert econòmic català figuri que, abans de presentar una proposta al proper Govern, aquesta ha d'estar "avalada pels ciutadans a través d'un referèndum".

D'aquesta manera, els republicans consideren que el concert arribaria doblement reforçat, primer pel ple del Parlament, i després per la ciutadania, la qual cosa donaria més garanties per aconseguir-ho. Així mateix, ERC argumenta que el president Mas defensa reiteradament una "transició nacional de Catalunya del dret a decidir", per la qual cosa no hauria de tenir cap inconvenient a celebrar la consulta. 

Els republicans advoquen per celebrar dues consultes ciutadanes, una a curt termini, entre finals de 2011 i principis del 2012 sobre el concert, i un altre en 2014 sobre la independència de Catalunya.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1