Diumenge, 21 de agost de 2011 | 15:00
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La Caixa lidera la implantació dels nous serveis europeus de pagament

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ja supera els 7.400 milions en transferències SEPA
La Caixa lidera la implantació dels nous serveis europeus de pagament
19/08/2011 12:41
9Seu de la Caixa gran
La Caixa ha reforçat la seva aposta pel desenvolupament del nou estàndard europeu de serveis de pagament amb l’objectiu de facilitar la internacionalització de les empreses espanyoles.
Per aquest motiu, durant el primer semestre de 2011, l’entitat ha finalitzat l’adaptació dels seus serveis de cobraments i pagaments a la nova Àrea Única de Pagaments (Single Euro Payments Area, SEPA) i ha començat a registrar volums significatius d’operacions d’acord amb els nous estàndards europeus.

Concretament, "la Caixa" ha emès entre gener i juny de 2011 més de 2,14 milions de transferències amb la normativa SEPA. La xifra és equivalent al 25% del total de les transferències gestionades per l’entitat en aquest període i suposa un import superior als 7.400 milions d’euros.

La Caixa, líder en el desenvolupament de SEPA

La disponibilitat de serveis i el volum de negoci situen a "la Caixa" com a líder sectorial en el desenvolupament dels nous serveis de pagament. L’entitat aposta per consolidar aquesta posició durant el segon semestre de l’any i preveu que el percentatge de transferències SEPA s’elevi del 25% actual al 80%, abans que finalitzi 2011.

A més, "la Caixa" s’ha convertit en la primera entitat financera espanyola en oferir als seus clients la possibilitat d’emetre i rebre càrrecs SEPA. El servei està adaptat tant per a l’operativa de particulars com per al de les empreses, amb disponibilitat per a la xarxa d’oficines i també pels canals electrònics (Línia Oberta i Línia Oberta Mòbil).

La realització de càrrecs segons la normativa SEPA suposa que "la Caixa" ja té tots els seus serveis de cobraments i pagaments operatius d’acord amb les noves reglamentacions internacionals. Així mateix, l’emissió de targetes de crèdit i dèbit també està adaptada a SEPA.

Avantatges pel comerç internacional

La utilització de serveis adaptats a la nova legislació té considerables avantatges per a les empreses. La implantació de SEPA suposa que els pagaments realitzats en països europeus passen a ser considerats com a transaccions domèstiques, fet que aporta més agilitat i flexibilitat a la gestió de pagaments i cobraments internacionals.

La creació d’una àrea única de pagaments per a tots els països de l’euro (a la que també estan incorporats Noruega, Islàndia i Liechtenstein) neix a partir de la directiva europea de pagaments de 2007, que es va començar a implementar en els diferents països a partir de 2008.

Espanya va aprovar el traspàs de la normativa europea el desembre de 2009, amb l’aprovació de la Llei16/2009, tot i que, per aquelles dates, "la Caixa" ja havia començat a planificar el desenvolupament de serveis adaptats a la nova legislació. De fet, "la Caixa" va ser la primera entitat espanyola en sumar-s’hi al protocol de SEPA, el gener de 2008.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1