Diumenge, 21 de agost de 2011 | 14:59
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

Prop d'un milió i mig de fidels assisteixen a Quatre Vents a la 'Missa d'enviament' del Papa 

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Tancament de la Jornada Mundial de la Joventut
Prop d'un milió i mig de fidels assisteixen a Quatre Vents a la 'Missa d'enviament' del Papa
 
Notícia del dia 21/08/2011 09:41
Prop d'un milió i mig de persones han rebut al Papa a l'aeròdrom de Quatre Vents, on tindrà lloc la 'Missa d'enviament' de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ. El Sant Pare ha recorregut tota la base aèria en el papamóvil i, posteriorment, presidirà l'Eucarística des de l'altar, sota un arbre que li donarà ombra i li refrescarà amb aire humitejat durant tota la cerimònia.
misadeenvio
Les mitres, casullas i albes que porten els cardenals, bisbes, sacerdots i el propi Benet XVI han estat elaborades per 30 brodats del Taller Artesanal Els Rosa els (Art Granda). Després de la JMJ, que conclou aquest diumenge, es donarán a Esglésies necessitades.

Durant la missa, el Sant Pare pronunciarà la seva homilia i es dirigirà als joves per primera vegada després que la tempesta d'aquest dissabte,que li ha impedit acabar el seu discurs. El Pontífex va elogiar la "força" dels joves davant la pluja. En finalitzar la missa, el Papa anunciarà als joves la seu de la propera JMJ que tindrà lloc a Riu de Javier (Brasil) en 2013.

La Vigília celebrada aquesta nit ha estat intensa per a molts dels pelegrins. Així, una família de pare cubà i mare espanyola, Dixon i Ana, han dormit sota l'escenari, de l'altar, en sacs de dormir, amb els seus tres petits de 5, 4 i 2 anys. No han pogut desdejunar més que el poc que els queda de menjar d'ahir. Els dos relaten a Europa Press que "han passat molt fred i tenen molt somni".

Paulina, una mexicana de 16 anys, espera amb "impaciència" l'arribada del Papa. Porta a Madrid des de dilluns passat i, encara que ha participat en tots els esdeveniments de la JMJ, encara no l'ha vist d'a prop i espera tenir avui la seva oportunitat perquè és "alguna cosa molt gran, no passa tots els dies".

La jove va arribar ahir tarda a Quatre Vents i ha passat la nit, com altres cents de milers de joves, al ras, en un sac de dormir al costat de tres amigues. Segons afirma, després dels primers moments de "desorganització" perquè no sabien on posar-se, "tot va ser perfecte". "La pluja va animar la nit" , ha afegit aquesta jove que ahir va sopar i avui ha desdejunat gràcies a les provisions que li van donar a la parròquia on d'allotja.

Ana Martin, de Madrid, ha arribat a Quatre Vents a les cinc del matí amb els seus nou germans, el seu pare, els seus fills de 3 i 5 anys i els seus nebots, tres nens de 4 i 6. La família és ja una habitual de les JMJ, han participat a Roma, Colònia i París i Torontó, i es declaren "joves de Juan Pablo II", per això, han fet matinar als nens. "Volem inculcar-los aquest ambient, que és el nostre aliment i ells encara no ho entenen com nosaltres, però els encanta", afirma.

D'altra banda, l'organitzacio ha celebrat que tots els nens que ahir es van perdre hagin aparegut aquest diumenge i esperen el mateix pels 26 extraviats fins avui.

200.000 persones no van veure la vigília

Després que 200.000 persones no hagin pogut accedir l'aeròdrom de Quatre Vents durant la Vigília per falta d'espai, l'organització ha anunciat que s'ampliaran les zones i es col·locaran més pantalles en tot el perímetre, de superfície equivalent a 48 camps de futbol.
 
D'altra banda, un grup de voluntaris ha col·locat en aquesta matinada les casullas que portaran els 15.000 sacerdots que participaran en l'anomenada 'missa d'enviament'. Els bisbes i sacerdots que concelebrarán la missa ja han començat a arribar a l'aeròdrom de Quatre Vents.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1