Diumenge, 21 de agost de 2011 | 15:06
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

Milers de pelegrins esperen la Missa de despedida del Papa després de passar la nit al ras

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
200.000 fidels no van poder entrar a la vigilía a Quatre Vents
Milers de pelegrins esperen la Missa de despedida del Papa després de passar la nit al ras
Notícia del dia 21/08/2011 09:00
Centenars de milers de fidels, la immensa majoria joves, s'han concentrat la passada nit a l'aeròdrom madrileny de Quatre Vents per escoltar al Papa durant una vigília. Una inesperada tempesta d'estiu, acompanyada d'un fort vent, que ha provocat set ferits en desplomar-se diverses carpes, ha obligat al Pontífex a interrompre la lectura del discurs que portava preparat sobre el matrimoni. La multitud ha dormit al ras a l'espera de la missa presidida per Benet XVI, colofó de la XXVI edició de les Jornades de la Joventut.
nochealraso
Centenars de milers de persones, la immensa majoria joves, s'han concentrat a l'aeròdrom madrileny de Quatre Vents per escoltar la vigília del Papa.  Una tempesta d'estiu, acompanyada d'un fort vent, ha oblidado al Pontífex a interrompre la lectura del discurs que portava preparat, en el qual pretenia advertir als joves sobre els seus plans de futur. En el text, els demanava que escoltessin la "trucada de Crist" i la seguissin amb "valentia", segons el document proporcionat per l'organització, que va demanar la seva difusió.
 
A uns --els explicava--, els cridarà per al matrimoni "en el qual un home i una dona formen una sola carn". A uns altres, en canvi, els cridarà al sacerdoci o la vida consagrada.

La jornada ha arrencat avui amb l'oració del matí a càrrec de les germanes del Sagrat Cor de Jesús, que s'han encarregat de fer l'oferiment. Han demanat per que la JMJ encoratgi a tots els joves del món a sembrar la fe.

Després que 200.000 persones no hagin pogut accedir a l'aeròdrom de Quatre Vents durant la Vigília per falta d'espai, l'organització ha anunciat que s'ampliaran les zones i es col·locaran més pantalles en tot el perímetre, de superfície equivalent a 48 camps de futbol.

D'altra banda, un grup de voluntaris ha col·locat aquesta matinada les casullas que portaran els 15.000 sacerdots que participaran en l'anomenada 'missa d'enviament'. Els bisbes i sacerdots que concelebrarán la missa ja han començat a arribar a l'aeròdrom de Quatre Vents.

La tempesta destrossa les capelles

En el capítol d'incidències, la tempesta d'anit "va destrossar" diverses de les capelles, per la qual cosa no es donarà la comunió als assistents a la JMJ, sent aquesta la primera vegada que passa alguna cosa semblant.

L'organització ha instat als presents a realitzar una "comunió espiritual" ja que, "per respecte al Santíssim" s'ha decidit que els sacerdots convocats a la Santa Missa no dispensin la comunió.

A més, l'organització ha informat que durant la nit s'han perdut 26 nens i una senyora gran de nacionalitat polonesa, per la qual cosa s'està remetent tant a els qui estiguin desorientats com a els qui busquin a una persona a un dels llocs sanitaris del recinte.

La zona de butaques instal·lada als peus de l'altar està reservada pels 15.000 sacerdots que participen en la Missa i, després d'ells, es troben nombrosos ciutadans entre els quals s'han deixat veure cares conegudes com la dels eurodiputats del PP, Jaime Major Oreja i Pablo Zalba o la portaveu 'popular' parlamentària en matèria d'Igualtat, Sandra Moneo.

Així mateix, entre els convidats es troben el senador d'UPN, Jaime Ignacio del Burgo; els diputats del PP, Angel Pintado, Carmen Quintanilla i Eugenio Nasarre, i l'ex ministre Jaime Michavila, entre altres.

L'espai de Quatre Vents i els terrenys adjacents equivalen a la superfície de 48 camps de futbol, té sis punts de manutenció on se subministra el pack del pelegrí i disposa de més de 4.300 banys per als assistents.

Els assistents estan repartits en parcel·les, deixant passadissos o vials que són un anar i venir de gent i que molts pelegrins estan utilitzant com a confessionaris improvisats, apropant-se als sacerdots de la zona.

Nit al ras

En l'aeròdrom s'han donat cita aquesta nit els milers de pelegrins que han passat la setmana a Madrid, allotjats en col·legis, locals parroquials, poliesportius, càmpings i cases particulars, en total, en més de 7.000 punts diferents.

Aquesta "unitat i universalitat" és el més destacat de la JMJ per al sacerdot de República Democràtica del Congo Innocent Khonde, que ha traslladat a Europa Press la seva "bona impressió" sobre el desenvolupament de la JMJ. "Està aquí l'Església Universal, del món sencer i de totes les cultures", ha assenyalat.

Igual que els pelegrins, el sacerdot ha vist clarejar dormint el ras a l'aeròdrom, una experiència que, per a l'angolès Yuri i els seus dos companys de viatge, Nadia i Justino, ha estat plena de "molt sacrifici" però "ha merescut la pena".

Els tres han viatjat des d'Angola gràcies a la mare de Nadia, que ha corregut amb les despeses. Diuen que es porten un missatge del Papa: "Els joves necessiten a l'església i l'església als joves".

Una parella de recien casats de Pamplona, Mirin i Xabi, han tornat del seu viatge de nuvis expressament per col·laborar amb la JMJ com a voluntaris, han destacat la trobada en la Fundacion Sant Jose, un fet que, al seu judici, demostra que el Papa expressament aquesta amb els malalts. Els actes de les JMJ est tanquen avui amb la solemne Misa del Papa.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1