Quico Sallés | Actualitzat el 19/08/2011 a les 02:19h

Cèl·lules republicanes

Existeixen tres tipus de cèl·lules que no es regeneren: les del cristal·lí de l'ull, les del cor i les neurones. Aquest fet no és un caprici de la naturalesa. L'explicació és ben simple. Si les cèl·lules de l'ull, el cor i les del cervell es regeneressin com les del fetge o els ronyons, hi hauria moments que el cor s'aturaria, deixaríem de veure-hi o s'esborrarien els records, la memòria i els sistemes bàsics de raonament que no permetrien enllestir processos mentals bàsics.

El cos humà, com qualsevol ens que viu a l'univers, està en crisi de forma permanent, però no fa ximpleries ni amb el que l'ajuda a veure-hi, ni amb el motor principal del seu cos ni, per descomptat, amb el processador de dades i impulsos més perfecte que s'hagi vist mai.

ERC com qualsevol altre partit està en crisi. I això no és pas dolent. S'adapta, o així ho creu, als nous corrents, corregeix, basteix defenses i més enllà de sobreviure, mira de fer-ho amb cert benestar. Ara bé, quan aquesta adaptació ha tocat la fibra de proteïnes que articulen l'ull, el cor i el cervell, la crisi, més que permanent, és letal.

Potser és simplista, però ERC va gaudir d'una confiança extraordinària quan el discurs social el formaven els seus ronyons, el fetge i la pell. Amb això, si no s'exagera, pots fer els invents que vulguis. Ara bé, quan la regeneració s'encamina a tocar la tríada que ha servit per modular un discurs factible com és un procés d'independència, la cosa és complica.

De ronyons, de pulmons o de fetges, al mercat polític n'hi ha molts, i per la banda esquerra, fins i tot, en sobren. Si ERC celebra primàries, els militants faran un primer pas per decidir si el seu partit serà cervell, ull i cor - l'instrument- per encetar un procés que difícilment altres partits, per manca de copyright històric, podrien fer. El segon pas l'hauran de fer els votants. Però la militància hauria de mirar de no posar massa pedres en un camí que ERC pot obrir sense complexos.

Navega per les etiquetes

espanyoles 2011erc

COMENTARIS

+3
-1
Fora
Anònim, 19/08/2011 a les 17:46
Foteu fora aquest tiu ja! És molt dolent!
+5
-1
Ets simplista
Xandri, 19/08/2011 a les 15:25
Fins i tot diria que sou ximplista senyor Cellers.

La conyeta de cada article sobre que hauria de fer ERC. Senyor Cellers menys ironia i més treballar fort.
+2
-1
fals
Anònim, 19/08/2011 a les 13:08
De cap a peus... començant pel tema biológic.
+3
-0
les coses són més simples del que ens volen fer creure..
Anònim, 19/08/2011 a les 12:34
les elits catalanes que en pensen i fan?: si pensen i fan Espanya... tindrem la "cataluña españolísima" pels segles dels segles... si pensen i fan Catalunya... tidrem molt aviat una Catalunya independent... les coses són més simples del que ens volen fer creure..
+8
-1
Conte d'estiu de la UCI
AlbertM, 19/08/2011 a les 12:04
Curiosos i ben trobats els símils, però encara diria més: tinc la sensació que la part "orgànica" d'ERC s'ha començat a prendre la medecina "Oriol Forte", un regenerador neuronal de molt ampli espectre, que està aconseguint ressituar i restituir cor, ronyons, fetge, cristal·lí, els músculs, els ossos, la pell, etc. És un fenomen delicat i complex això de la regeneració de les cèl·lules republicanes i no hem d'oblidar que ERC encara és a la UCI, però el pronòstic ha deixat de ser "reservat" i la crida als donants un èxit. Conec uns quants que sense cap mena d'escepticisme, ans al contrari, il·lusionats i convençuts, ja estan oferint la seva sang per guarir el malalt. Amb el complement "Roviras Max" i altres, si tot va bé, molt aviat traslladarem ERC a planta i en poc temps podrà esdevenir la força decisiva per assolir l'Estat Propi. Però no val badar, atès que ara un constipat podria tenir greus conseqüències.
+13
-4
bien...
andaluz, 19/08/2011 a les 09:15
enhorabona per la columna. Pel ben portat que ve el tema, per la broma i per no esmentar juntes les paraules espanyol, castellà e invasor
+7
-4
El preu de ser generós
Reagrupat, 19/08/2011 a les 07:54
Esquerra va perdre el nord quan de dins se li va volguer evitar tot aquests purgatori i ningú de l'executiva va escoltar. Les culpes van ser de Carretero i els Reagrupats que com tothom sap som en Banyeta i ens van donar per decret de baixa del partit. Ara purguen però encara no han paït els resultats. Semblava que començaven a fer-ho amb en Junqueres i en Bosch. Potser Requejo coneixia més, certes maneres de fer..
+10
-7
He llegit
Anònim, 19/08/2011 a les 02:44
He llegit que en Junqueras vol la independència fiscal, no ha dit res d'independència política.
En un altre article he llegit que vol la independència progressiva.
Em sembla que encara no tenen full de ruta, això a mi no em sona a renovació, més aviat sona a CyU.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: