Nació Digital | Actualitzat el 18/08/2011 a les 14:26h

Alerta per calor intensa aquest cap de setmana

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha fet una crida a la població per tal que prengui les mesures adients d'autoprotecció i eviti situacions i activitats de risc en les hores de màxima insolació al llarg dels propers dies en que les temperatures seran especialment elevades. Segons l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les temperatures poden ser especialment altes aquest divendres, fins i tot pel que correspon a aquestes dates d'agost, a les comarques de les Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell. Amb tot, Protecció Civil alerta que la situació de calor continuarà durant el cap de setmana i la seva afectació serà més extensa.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT), de la Direcció General de Protecció Civil, es fa un seguiment continuat de la situació, especialment als àmbits de major vulnerabilitat i població de les comarques de Ponent.

Davant d'aquesta situació meteorològica de risc per calor, Protecció Civil recomana seguir alguns consells com el control de la temperatura a les llars -tancant les persianes de les finestres on toca el sol o climatitzant les habitacions amb aparells d'aire acondicionat o ventiladors-, i evitant el sol directe al carrer -caminant per l'obra, portar una gorra, beure sovint aigua-.

Així mateix, pel que fa a les activitats físiques a la muntanya, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) recomana evitar l'activitat de màxim esforç a les hores de més insolació, tot protegint-se i hidratant-se sovint.

Navega per les etiquetes

calor

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La crisi afecta les vostres vacances?
      Vots emesos: 99
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: L’hemeroteca d’en Mandanga

L’hemeroteca d’en Mandanga

Les notícies més importants del futur immediat



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: