Dilluns, 22 de agost de 2011 | 15:29
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Detinguda una nord-americana per buscar un sicari a Facebook

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per matar al seu marit
Detinguda una nord-americana per buscar un sicari a Facebook
16/08/2011 17:34
Portatil amb Facebook en la pantalla9
EP.- Una jove d'Estats Units podria ser condemnada per publicar un anunci a Facebook per contractar els serveis d'un sicari. En l'anunci, la jove de 19 anys assegurava que pagaria a qui acabés amb la vida del pare del seu fill. L'anunci va rebre la resposta d'un usuari de 18 anys que s'enfronta també a la decisió del jutge sobre un possible delicte de planificació d'assassinat.
L'èxit de Facebook i els seus milions d'usuaris han fet que la xarxa social sigui testimoni de tot tipus d'actuacions. A Estats Units, un dels països amb més penetració del servei, s'han viscut diversos casos peculiars amb la xarxa social com a escenari. L'últim d'aquests casos ha tingut com a protagonista a una jove que ha acudit a la xarxa social per buscar un assassí a sou per al seu marit.

La jove en qüestió és London Eley, una dona 19 anys natural de Filadèlfia, Califòrnia. Segons informen al portal Philly.com (versió local de Filadèlfia de The Inquirer), Eley va publicar en el seu compte de Facebook un missatge en el qual assegurava que pagaria diners perquè algú assassinés al seu marit després de mantenir una discussió amb ell.

El missatge va ser contestat per Timothy Bynum, un jove de 18 anys que suposadament es va oferir a dur a terme l'assassinat. Els familiars de la parella d'Eley van acudir a les autoritats després de llegir els missatges. La policia, després de comprovar la veracitat de les acusacions, va arrestar als dos joves, que romanen detinguts des de juny, ja que no han pogut fer front a la fiança fixada pel jutge.

En l'última audiència del cas, realitzada dilluns passat 15 d'agost, el vicefiscal de districte Jack O'Neil va assegurar que Eley havia confirmat que el seu comentari no era una broma. "Una de les observacions realitzades per la dona és que ella no estava bromejant, que parlava de debò", ha assegurat O'Neil en declaracions recollides per Philly.com.

El cas està en mans del jutge municipal Patrick F. Dugan, que ha assegurat que "tant si es tractava d'una broma com si era un delicte, és una cosa que el tribunal haurà de decidir". Sense anticipar gens de la seva possible decisió, Dugan ha comentat que "la gent no hauria de jugar amb els ordinadors" i que "el món està evolucionant i els tribunals també".

El jutge ha fixat la data del judici pel 6 de setembre, moment en el qual decidirà si els comentaris dels joves eren una broma o es poden considerar plans d'assassinats. Fins a aquest dia, els dos detinguts romandran sota custòdia.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1