Dilluns, 22 de agost de 2011 | 15:29
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Hisenda renúncia a les minúcies

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
No s'exigirà deutes pendents inferiors a tres euros
Hisenda renúncia a les minúcies
22/08/2011 11:01
hisenda porta
EP.- Hisenda ha renunciat a ingressar deutes pendents de cobrament en període executiu inferiors a tres euros, atès que el seu cost de gestió és més gran que els diners que finalment ingressen les arques públiques, segons una resolució conjunta de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat i de la Direcció General de l'Agència Tributària.
En l'esmentada resolució, publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i que entra en vigor aquest dimarts, s'acorda l'anul·lació i es donen de baixa aquells deutes de quantia inferior a tres euros respecte de les quals no es va a continuar la gestió recaptatòria per motius "estrictament econòmics", atès que la seva quantia és "insuficient" per cobrir el cost que representa la seva recaptació.

Segons la Intervenció de l'Estat i l'Agència Tributària, la finalitat no és altra que evitar actuacions recaptatòries que pressuposin un "nul profit" per a la Hisenda Pública o per al compliment dels fins encomanats a l'Administració Pública. "Aquest és el cas de les liquidacions l'exacció genera uns costos superiors als recursos que potencialment puguin derivar d'aquelles", subratllen.

Per tot això, des d'aquest dimarts s'anul·len i donen de baixa dels deutes de liquidacions practicades per l'Agència Tributària de les quals resulti un deute pendent de recaptar per un import inferior a tres euros a 30 de juny de 2011, així com les liquidacions practicades per òrgans de l'Administració General de l'Estat i organismes autònoms la gestió recaptadora en període executiu correspongui a l'Agència Tributària.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1