Dilluns, 22 de agost de 2011 | 15:20
Vostè es troba a: Inici > Política >

Israel i Hamàs pacten una treva a la Franja de Gaza

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Segons fonts oficials
Israel i Hamàs pacten una treva a la Franja de Gaza
22/08/2011 12:06
9Franja de Gaza
EuropaPress.- Després de cinc dies d'enfrontaments, Israel i la milícia palestina Hamàs han pactat una treva a la Franja de Gaza que ja està en vigor, segons han informat fonts oficials que han participat en la negociació.
Una font que ha intervingut en les converses entre Israel i els grups palestins de la Franja ha afirmat que ambdues parts "han arribat a un acord per establir una treva que ja ha començat".

Un responsable palestí ha afegit que Hamàs ha acceptat la responsabilitat de fer que altres grups milicians de menor grandària respectin l'alto-el-foc. Aquestes milícies són les que han disparat la majoria dels coets que han caigut recentment en territori israelià.

En una declaració aprovada després de la reunió d'emergència celebrada aquest diumenge al Caire a petició de l'Autoritat Palestina, la Lliga Àrab va condemnar l'ofensiva israeliana sobre la Franja de Gaza i la península del Sinaí i va demanar a Nacions Unides que intervingués immediatament per acabar amb el conflicte.

Després del brot de violència deslligat dijous passat arran d'una sèrie d'atacs coordinats perpetrats per milicians palestins a la ciutat israeliana d'Eilat, van començar les negociacions entre tots dos bàndols amb la mediació d'Egipte.

En els incidents violents ocorreguts des del dijous han mort nou israelians i almenys a una trentena de palestins. L'aviació israeliana va atacar el diumenge varis objectius d'Hamàs a la Franja de Gaza en resposta al llançament de coets des d'aquest enclavament.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1