Dilluns, 22 de agost de 2011 | 15:36
Vostè es troba a: Inici > Política >

PxC pretén expandir-se per tota Espanya en 2014

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Les dimissions i polèmiques no trenquen el somni d'Anglada de les generals
PxC pretén expandir-se per tota Espanya en 2014
16/08/2011 12:06
9Josep Anglada PxC
EuropaPress.- El líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha anunciat que el seu partit es presentarà per primera vegada a les eleccions generals i ho farà en les quatre circumscripcions catalanes, encara que no donarà el salt a altres territoris de l'Estat, com tenia previst fer, una cosa que posposa per 2014.
En una entrevista d'Europa Press, ha reconegut que l'avançament electoral ha impedit que el partit s'assentés en altres territoris de l'Estat, un objectiu que s'havia fixat Anglada per estendre el seu projecte més enllà de Catalunya.

"La raó és senzilla, encara no estem prou organitzats en altres Comunitats Autònomes. L'objectiu ara serà treure almenys un diputat en la circumscripció de Barcelona", ha argumentat.

Des que aconseguís quadriplicar els seus resultats en les últimes municipals, Anglada s'ha desplaçat a diverses ciutats espanyoles per asseure les bases del partit, i després de visitar Burgos recentment, té previst acudir a Saragossa a finals d'agost i a Sevilla en setembre.

Conscient que la paraula Catalunya no és "comercial" en algunes zones d'Espanya, Anglada vol crear una federació de dos partits a l'estil "de CiU", que a Catalunya es present sota les sigla de PxC, i en la resta de l'Estat sota un altre nom.

Malgrat que l'avançament electoral ha frustrat els seus plans inicials, Anglada vol presentar el seu projecte estatal de cara a les europees, que són de circumscripció única, per consolidar-ho en les municipals de 2015.

Per distanciar-se de l'etiqueta de xenòfob de la qual li acusen els partits catalans, Anglada argumenta que a Espanya està articulant un partit amb persones sense adscripció política prèvia, que volen un partit com PxC, "populista i identitari" i que exerceixi de tercera via respecte al bipartidisme de PSOE i PP.

Aposta per Barcelona

Malgrat presentar llistes a les quatre províncies catalanes, Anglada, que liderarà la candidatura, ha precisat que en les generals centraran els seus esforços a Barcelona, circumscripció en la qual en les autonòmiques de 2010 es van quedar prop d'obtenir representació parlamentària.

Per aconseguir-ho preparen "una campanya especialment potent" a la capital catalana, un feu que se li resisteix al partit i on tradicionalment cull uns mals resultats, com es va demostrar en les municipals, on va quedar com a tretzena força.

"A la ciutat de Barcelona és on fallem a les autonòmiques. Si ens hagués anat millor estaríem en el Parlament", ha lamentat.

PxC va irrompre en les municipals de 2003 aconseguint 4 regidors, i des de llavors ha crescut fins als 17 edils de 2007, els 67 de 2011, i quedant-se a les portes d'entrar en el Parlament a  les autonòmiques de 2010 quan va aconseguir més de 75.000 vots.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1